Home › Sisteme alarma

Sisteme Alarma

Kit-uri alarma

Componente Cablate

Componente Wireless

Accesorii


Scurta descriere a sistemelor de alarma

Sistemele de alarma se pot folosi in locuintele proprii, spatii industriale, comerciale pentru detectia activitatiilor suspecte ale persoanelor rau intentionate si permit monitorizarea prin line telefonica, internet, telefonie mobila. Sistemele de alarma se pot conecta la un dispecerat de paza si/sau telefonul mobil al proprietarului, iar in cazul unui incident se va transmite un mesaj de avertizare. Pentru o masura de securitate suplimentara, sistemul de alarma se poate lega la un sistem de supraveghere video.

Din ce sunt compuse sistemele de alarma:

Un sistem de alarma este format din: centrala de alarma, unul sau mai multi senzori, tastatura (i), dispozitiv de semnalizare (acustice si/sau vizuale) a evenimentului si componente auxiliare.

Centrala de alarma reprezinta "creierul" sistemului, se monteaza intr-o cutie metalica pentru protectie, intr-un loc ferit, aceasta avand rolul de a procesa informatiile primite de la senzori. Cu ajutorul tastaturilor se programeaza intreg sistemul, se introduc noi utilizatori si coduri, se armeaza / dezarmeaza centrala. Sunt prevazute cu indicatori luminosi sau cu afisaj pentru indicarea erorilor, a starii centralei, istoricului evenimentelor etc.

Senzorii sunt echipamentele care simt vibratii, socuri, miscare samd. Exista senzori de miscare, cel mai raspandit find cel de tip PIR (detector pasiv infrarosu) datorita eficientei si pretului scazut, senzor de miscare in dubla tehnologie IR + MW (detector infrarosu si microunde) este mai eficient decat detectorul clasic PIR datorita dublei detectii, contact magnetic care ofera o modalitate eficienta de a detecta o posibila spargere pana ca aceasta sa aiba loc. Desi sunt mai rar ultilizati, insa sunt foarte utili exista si senzori de fum, de gaz, de CO2, de geam spart, de vibratii.

Dispozitivele de avertizare anunta starea de alarma si de obicei, au forma unor sirene avand rolul de atentionare al posesorilor imobilelor, a dispecerului, cat si a persoanelor din imediata apropiere atunci cand are loc o patrundere prin efractie.

Senzorii, centrala si restul echipamentelor pot fi wireless sau cu fir. De acceea atunci cand se doreste instalarea unui sistem de alarma, se va alege centrala potrivita, iar in functie de aceasta se vor alege si celelalte componente.

Componentele auxiliare ale sistemelor de alarma pot fi:

  • acumulatorii de rezerva pentru situatiile in care apare o pana de curent;
  • tablouri metalice si suporti;
  • sirene si tastaturi suplimentare;
  • telecomenzi.