Dreptul de retragere


1. Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

SC VONREP SRL extinde acest termen la 30 zile calendaristice.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a. Software, licente desigilate

b. Produse aduse pe comenzi speciale (avand statusul "La comanda");

3. Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza VonMag cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea formularului RMA sau prin telefon / e-mail.

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata.

Va recomandam sa impachetati produsul in ambalajul original si apoi intr-o alta cutie pentru a nu risca deteriorarea produselor de catre curier. Returul nu este conditionat de ambalajul original insa pentru a nu risca deteriorarea produsului, va recomandam sa-l trimiteti in ambalajul original. Nu suntem raspunzatori pentru deteriorarea sau pierderea coletului. Va recomandam sa expediati coletul in acelasi mod in care l-ati primit. Va rugam nu aruncati etichetele, pungile sau protectia din interiorul ambalajului original. De asemenea, nu aplicati schotch sau etichete pe ambalajul original al produsului.

In cazul kit-urilor, nu se accepta returul partial pentru partile componente.

4. Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

- costuri de retur si transport curier

- daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, SC VONREP SRL are dreptul de a decide acceptarea returului sau poate percepe taxe suplimentare pentru readucerea la starea initiala (in cazul in care produsele sunt uzate, deteriorate, fara ambalajul original, prezinta modificari fizice, ciobiri, zgarieturi, socuri)

- pentru mandat postal (cu instiintare in cutia postala) se va percepe tariful practicat de catre Posta Romana: https://www.posta-romana.ro/calculator-de-tarife.html#21-Transferuri%20interne%20de%20bani

- pentru virament bancar in cont din afara Romaniei, se percepe un comision de 10 euro

- pentru platile online efectuate prin EuPlatesc, se va retine comisionul perceput de procesator:

plata integrala 1%
BCR 2 rate 2.1%
3 rate 2.9%
4 rate 3.6%
BT 2 rate 2%
3 rate 2.9%
4 rate 3.6%
BRD 3 rate 2.45%
Alpha Bank 2 rate 2.1%
3 rate 2.6%
4 rate 3%

Costuri suportate de catre vanzator:

- Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.

- Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.

Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.

Nota: (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie)

5. Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.