HomeBlogTutoriale › Instalarea in retea (LAN) / wireless a camerelor IP Hikvision si configurarea aplicatiei iVMS-4500

Instalarea in retea (LAN) / wireless a camerelor IP Hikvision si configurarea aplicatiei iVMS-4500

1.1 Instalarea si configurarea camerei IP Hikvision - prin conectarea pe LAN cu calculatorul

.

Pasii din slideshow-ul de mai sus:

  1. Se descarca SADP de pe pagina oficiala Hikvision (click aici), se instaleaza pe PC, se conecteaza camera in retea (la router sau switch), se porneste programul SADP urmand activarea camerei si alegerea unei parole (litere si cifre)
  2. Debifam "Enable DHCP". Ne asiguram ca IP address este: 192.168.1.64. De exemplu daca este conectata la un router, acesta ii va aloca un IP automat, astfel debifam DHCP si setam IP-ul 192.168.1.64. Introducem Admin Password si apasam Modify.
  3. Ne conectam la router folosind un browser. Trecem router-ul in aceeasi clasa de IP cu camera (sau camera in aceeasi clasa de IP cu router-ul). In acest caz, pentru a pastra IP-ul standard al camerei, am preferat sa trecem router-ul in aceeasi clasa cu camera Hikvision.
  4. Trebuie activata optiunea DMZ din meniul router-ului si trecut IP-ul camerei.
  5. Urmatoarea etapa este aflarea IP-ului extern, care se poate vedea pe pagina canyouseeme.org, unde se pot testa si porturile - daca sunt deschise (ex: pentru aplicatia mobila iVMS-4500 trebuie testat portul 8000). Utilizand acest IP extern, acesta trebuie accesat de pe browser-ul recomandat: Mozilla Firefox.
  6. Ni se solicita introducerea username-ului si a parolei camerei IP, parola fiind aleasa la activarea camerei. Dupa reconectarea la IP-ul camerei, vi se va solicita permiterea utilizarii acestui plugin.
  7. Camera se poate vizualiza acum de pe PC, setarile suplimentare putandu-se face din meniul Config.

1.2 Instalare si configurarea wireless a camerei IP Hikvision

  • Deschidem SADP (disponibil pe site-ul Hikvision), cu ajutorul caruia aflam IP-ul camerei ("Enable DHCP" NU trebuie sa fie bifat). In pasul urmator va vom prezenta modificarea IP-ului PC-ului. Camera trebuie sa fie conectata la PC prin cablu LAN.
  • Conectam camera pe cablu LAN la placa de retea a PC-ului, trecem IP-ul PC-ului in aceeasi clasa de IP cu cea a camerei.
  • Puteti vedea toate setarile ce trebuie facute in slideshow-ul de mai sus.

Configurarea aplicatiei Hikvision iVMS-4500 pentru smartphone

Vezi aici oferta actuala de camere IP Hikvision.

Cum ti s-a parut tutorialul? E util?

Alti utilizatori au citit si...