HomeBlogStiri › Tehnologia Deep Learning Hikvision integrata in solutii smart de supraveghere

Tehnologia Deep Learning Hikvision integrata in solutii smart de supraveghere

Intr-un secol in continua dezvoltare a Inteligentei Artificiale (AI), Deep Learning va deveni in curand tehnologia fundamentala in industria securitatii. Aceste thenologii care „invata” vor deveni mai uzuale si mai puternice, consolidand eforturile critice de securitate in toate domeniile.

In comertul traditional nu exista instrumente pentru colectarea si vizualizarea exacta a datelor, neexistand o baza pentru luarea deciziilor. Insa acum, Hikvision a dezvoltat o solutie inteligenta pentru comertul traditional care ofera o securitate CCTV cuprinzatoare pentru protejarea personalului si a clientilor, prevenind pierderile. Aceasta solutie inteligenta ofera o colectie de date si o analiza pentru cresterea valorii afacerii. Beneficiind de tehnologia Deep Learning, solutia Hikvision include trei functii inteligente:
  • people-counting pentru a urmari traficul si volumul clientilor;
  • heat map pentru a se cunoaste zonele populate si bunurile de interes;
  • queue detection pentru monitorizarea cozilor de asteptare in timp real.

People-Counting (numararea persoanelor)

Pornind de la zicala „profituri mici, dar cifra de afaceri rapida”, piciorul reprezinta un „KPI (key profit indicator)” fiind un idicator cheie care contribuie la aceasta cifra de afaceri. Comparativ cu comertul online, magazinele traditionale nu au capacitatea de calculare cu exactitate a fluxului clientilor. Folosind o camera digitala Hikvision Dual-Lens cu functia People-Counting se ofera numaratoarea precisa a clientilor si genereaza tendinte privind fluxul clientilor putandu-se astfel evaluarea performantelor si intiativele strategice.

Cu toate acestea, intr-un scenariu din lumea reala, umbrele sau alte obiecte pot provoca cu usurinta discrepante. O camera Hikvision echipata cu Dual-Lens pentru numararea persoanelor impreuna cu algoritmul Deep Learning, elimina aceste interferente cu usurinta furnizand o numarare a persoanelor extrem de precisa. Un avantaj cheie al algoritmilor de invatare il reprezinta faptul ca Deep Learning poate fi instruit si imbunatatit continuu cu mai multe seturi de date. Acest lucru inseamna ca, cu cat mai mult material video este procesat, cu atat devine mai inteligent. Dispunand de o imagine stereo binoculara, detectarea persoanelor 3D si tehnologii inalte de filtrare, camera Dual-Lens People-Counting poate distinge cu usurinta formele umane de obiectele din fundal.

Analizand datele privind fluxul clientilor, managerul magazinului poate optimiza alocarea fortei de munca pentru a obtine profituri mai mari si asigurarea unui serviciu mai bun pentru clienti.

Heat Mapping (maparea termica)

Atunci cand clientii intra in magazin, vanzatorii sunt preocupati de ce produse sunt interesati acestia. Prin folosirea de camere cu Heat Map, comerciantii pot stabili timpul petrecut de catre cumparatori in anumite zone ale unui magazin, identificand „punctele fierbinti” si zonele moarte, identificand usor de ce produse sunt interesati cumparatorii. Heat Mapping este folosita si pentru a monitoriza si masura intensitatea traficului tinta dintr-o anumita regiune printr-o reprezentare grafica a datelor, reprezentare folosita pentru a analiza timpii de vizitare si de stationare ai clientilor intr-o anumita zona.

Ca un produs reprezentativ, camerele Hikvision Fisheye echipate cu functia Heat Mapping, nu doar captureaza o imagine panoramica de inalta defintie, ci si informatii despre distribuirea persoanelor din diferite regiuni ale unui magazin. In zonele spatioase se pot folosi mai putine camere rezultand un cost redus de achizitie si instalare. Camerele Fisheye sunt ideale pentru aceste zone, maximizand monitorizarea si calitatea imaginilor.

Queue Detection (detectare coada)

Ce se intampla atunci cand trebuie sa stati la coada mult timp atunci cand faceti cumparaturi? Fie ramaneti si asteptati, fie renuntati la cumparaturi si veti evita magazinul respectiv in viitor. Timpul de asteptare este unul dintre cei mai importanti factori care afecteaza experienta clientilor. Functia de detectare a cozilor de la Hikvision poate ajuta managerii magazinelor sa gestioneze liniile de control. Atunci cand prea multi clienti intra intr-o coada, pot anunta conducerea sa deschida o noua casa,

Mai exact, camerele cu functia de detectare a cozilor Hikvision pot monitoriza in timp real coada de asteptare. In primul rand se numara numarul de persoane din fiecare coada dupa care se urmareste timpul de asteptare al fiecarui client. In momentul in care se constata ca numarul de persoane aflate in coada de asteptare este prea mare sau timpul mediu de rezidenta al clientilor este prea lung, se va declansa o alarma. Gestionarea magazinului va primi o notificare pentru deschiderea unei case pentru a imbunatati tranzactiile si intreaga experienta de cumparaturi.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...