HomeBlogStiri › Standarde dure pentru o fiabilitate maxima a camerelor Dahua

Standarde dure pentru o fiabilitate maxima a camerelor Dahua

Produsele Dahua sunt utilizate in peste 180 de regiuni si tari din intreaga lume, acestea trebuie sa raspunda cerintelor unor medii dificile, cum ar fi deserturile, zonele umede, padurile tropicale, porturi, regiuni de coasta samd. Pentru obtinerea performantelor maxime pentru care au fost proiectate, produsele Dahua au fost supuse unor teste riguroase pentru respectarea unor standarde dificile, care in majoritatea cazurilor depasesc practicile normale din industrie si specificatiile din fisa tehnica avand drept scop oferirea unor produse cu fiabilitate ridicata.

Rezistenta: rezista la cele mai multe impacturi fizice, indiferent daca sunt cauzate de catre om sau din cauze naturale.

Solutiile de supraveghere video Dahua, precum Smart City si Intelligent Building sunt aplicate pe scara larga in multe tari din intreaga lume. Instalate pretutindeni in viata noastra, camerele Dahua pot fi expuse la impac fizic. Spre exemplu, atunci cand sunt instalate in aer liber, camerele sunt expuse la numeroase riscuri, cum ar fi: lovirea de catre mici obiecte suflate in vant puternic, zgarieturi de la ramurile copacilor etc. Conform testelor, camerele Dahua antivandal rezista provocarilor din aceste scenarii, reducand astfel costul intretinerii.

Camerele au trecut testul IK10 (standardul IEC622622) – o minge de otel ce cantareste 5Kg este lasata sa cada liber peste camera, generand o energie de impact de 20jouli. Testarea camerelor de interior variaza de la IK06 la IK10 (ambele standard IEC62262).

In unele cazuri, camerele Dahua sunt amplasate in zone cu vibratii de inalta frecventa. De exemplu, locurile apropiate cailor ferate, poduri cu autoturisme rapide, santiere de constructii samd. Camerele Dahua, nu numai ca garanteaza o functionarea fara probleme, dar pot sa-si mentina aceeasi durata de viata chiar si in imprejurari extreme: accidente de masina, cutremure, uragane.
Toate camerele sunt testate cu o frecventa de pana la 200Hz cu aceleratia 1G din axele X, Y, Z timp de 4.5 ore, asigurandu-se ca acestea pot functiona in parametrii normali.

Temperatura: fiabilitate cu 10 grade peste intervalul standard.

In mod inevitabil, camerele Dahua sunt instalate uneori in medii extreme de frig si caldura, indiferent daca sunt fabrici cu temperaturi ridicate in timpul procesarii sau depozite refrigerate care sunt mentinute la rece, deseuri care se incalzesc in timpul zilei, iar pe timpul noptii sunt inghetate. Chiar daca sunt supuse perioade lungi la temperaturi extreme, camerele Dahua sunt proiectate sa reziste o perioada indelungata de functionare, economisind astfel costurile de reparare si inlocuire. Spre exemplu, Speed Doom-ul SD6AE230F-HNI functioneaza fara probleme pe muntele Everest la 5000m altitudine fata de nivelul marii.

Toate camerele Dahua sunt supuse unui test de functionare continua la temperaturi joase si inalte timp de cel putin 16 ore (conform standardului IEC62599-1), cu o temperatura specifica pentru a garanta performantele produsului. In plus, toate camerele au trecut prin testele HALT si ALT pentru asigurarea functionarii corecte la temperaturi de la -50° pana la +80° Celsius, cu 10 grade peste intervalul standard (de la -40°C pana la +70°C), avand drept scop declansarea potentialelor esecuri ale produselor de la cresterea stresului extrem, ajutand la localizarea si imbunatatirea deficientelor si identificarea eventualelor defecte ale camerelor cat mai curand posibil. Prin efectuarea acestor teste unice, camerele Dahua sunt extrem de rezistente atunci cand sunt folosite in practica.

Umiditatea nu reprezinta o piedica.

Temperaturile si umiditatea extrema reprezinta factori majori care pot influenta buna functionare zilnica a dispozitivelor complexe. Insa nu este cazul si camerelor Dahua. Chiar si atunci cand sunt instalate in cele mai extreme medii imaginabile precum desertul Hobq, unde se inregistreaza schimbari meteorologice drastice, exacerband problemele de umiditate, camerele Dahua functioneaza fara probleme si fara condens.

Pentru camerele complet inchise, cum ar fi camerele PTZ, camerele bullet, s-au efectuat teste alternative de temperatura si umiditate (ciclu termic umed cu temperaturi cuprinse intre 25°C si 55°C precum si o umiditate relativ maxima de 100%), teste formate din doua cicluri care dureaza in total 48 de ore. Pentru camerele care nu sunt complet inchise, s-au efectuat teste de caldura umeda de la 40°C si 93% umiditate (fara condens) timp de 96 de ore. Ambele teste au fost dezvoltate pe baza standardelor internationale IEC, asigurandu-se ca toate camerele sunt capabile sa lucreze cu o umiditate ce variaza de la 0 pana la 100%.

Rezistenta la apa, fie ea naturala sau cauzata de om.

In regiuni ca nord-estul Indiei si Sierra Leone, regiuni cunoscute pentru precipitatiile abundente care au ploi prelungite, camerele Dahua sunt capabile sa reziste acestor conditii, precum si la cele cauzate intentionat de catre om.

Camerele trebuie sa treaca teste IPx6 sau IPx7. Testul standard IEC62262 IPx6 presupune pulverizarea camerei cu 100 l/min apa timp de 3 minute. Este de remarcat faptul ca, camerele Dahua sunt testate timp de cel putin 10 minute in aceleasi conditii, de 3 ori mai dure decat cele standard. In plus, Dahua a dezovoltat propriile standarde care includ teste de pulverizare a 5 l/min de apa (echivalentul ploii medii din sezonul ploios) timp de 192 de ore. De asemenea, fiecare camera Dahua trebuie sa treaca printr-un test de etanseitate pentru a se asigura ca este suficient de etansa contra apei.

In plus, camerele Dahua au fost supuse unui „Drop Test” care scade riscul de deteriorare in timpul transportului, un test de viata ce promite o durata de viata de cel putin 4 ani in conditii normale si un test de rezistenta. Impreuna, aceste teste permit camerelor Dahua sa ofere o performanta de lunga durata.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...