Nu ai adăugat produse în coș.
Solutii pentru LPR (License Plate Recognition)

LPR (License Plate Recogniton) reprezinta o inovatie care permite detectarea si identificarea placutelor de inmatriculare. Functioneaza pe baza principiului transformarii imaginii capturate in format text.
Cand se alege o camera LPR precum si/sau un reflector IR se vor tine cont de urmatoarele:
- latimea numarului sa fie de cel putin 200px pentru o precizie cat mai mare;
- cand se alege o camera cu zoom, reflectorul IR trebuie sa aiba caracteristici similare camerei (unghi, distanta);
- viteza de deplasare a autoturismelor trebuie sa fie in concordanta cu timpul de achizitie al imaginilor (shutter speed); se va alege o camera cu shutter speed redus pentru autoturismele lente, respectiv cu shutter speed rapid pentru cele care se deplaseaza cu viteza mare.
Indiferent de viteza de deplasare a vehiculelor, este foarte important ca numerele de inmatriculare sa aiba o imagine clara, oricare ar fi conditiile de iluminare in acel punct de identificare.
Spre exemplu, DS-2CD4A25FWD-IZS este o camera IP dedicata LPR marca Hikvison de exterior beneficiind de un senzor IR puternic (cu o instalare corespunzatoare, detectia LPR se face pe o distanta de pana la 10 metri pe timp de noapte), un senzor CMOS de 1/2.8", cu o rezolutie de inregistrare de 2MegaPixel (1080P) la 60 cadre pe secunda si o lentila motorizata de 8 – 32 mm (zoom optic 4x). Inregistrarea la 60 de cadre pe secunda face posibila captura placutelor masinilor care circula cu viteza de maxim 70km/h asigurand o rata de detectie de 96% sau chiar mai mare. Prezenta ANR (Automatic Network Replenishment) face posibila stocarea inregistrarilor pe cardul SD al camerei (maxim 128GB) atunci cand sunt probleme cu conexiunea dintre camera si NVR (Network Video Recorder). Automat, la restabilirea conexiunii dintre NVR si camera, NVR-ul recupereaza datele video stocate pe cardul SD.
Desi identificarea numerelor de inmatriculare se realizeaza in camerele IP LPR, pentru a putea imbunatati rata de detectie si exporta aceste numere intr-o baza de date este nevoie de un soft special.
Spre exemplu, Metrici reprezinta o solutie romaneasca de dezvoltare software pentru identificarea numerelor de inmatriculare ale autoturismelor. Sistemul software Metrici LPR poate fi folosit atat pe timp de zi, cat si noaptea pentru monitorizarea traficului auto, parcari, control acces, precum si multe alte aplicatii. Sistemul Metrici poate fi configurat in functie de necesitati, fiind compus (la nivel functional) din 3 blocuri interconectate: Achizitie, Procesare, Administrare si Raportare.
Totalitatea camerelor IP pentru fiecare punct de acces monitorizat si restul echipamentelor (reflectoare IR, switch-uri PoE etc) alcatuiesc blocul de achizitie. Achizitia fluxului video se face de la camerele IP capabile sa livreze stream codat MJPEG folosind protocolul HTTP. Pentru a facilita detectia, camerele video folosite necesita reflectoare IR, chiar si pe timpul zilei (se recomanda folosirea unu filtru MLPF – Metrici Low Pass Filter – vizibil in spectrul IR pentru a scadea perturbatiile sistemului produse de catre soare sau de catre lumina farurilor).
Softul de analiza in timp real al stream-urilor video este stocat in unul sau mai multe computere (in functie de numarul de camere IP si puterea de procesare a PC-ului) formand blocul de Procesare, fiind necesara cate o aplicatie pentru fiecare camera in parte, aplicatiile sunt mult-threading si pot rula in paralel pe acelasi PC (pentru a putea rula mai multe aplicatii pe acelasi PC se recomanda folosirea unui computer cu un procesor cu mai multe nuclee – cu cat un procesor este mai puternic, cu atat aplicatia va putea lucra in timp real la rezolutii mai mari si poate procesa cat mai multe cadre pe secunda). Accesand interfata principala a aplicatiei, avem acces in timp real la fluxul video si la rezultatele procesarii acestuia: un numar de inmatriculare daca este recunoscut cu o precizie buna, este incadrat cu culoarea verde; o precizie scazuta o reprezinta numerele incadrate in galben, respectiv pentru numerele nerecunoscute incadrarea se face cu rosu.
Datele procesate sunt transmise catre blocul final, Administrare si Raportare, bloc compus dintr-o aplicatie cu interfata web, aplicatie care se poate afla pe unul din computerele de Analiza sau pe un computer independent. Aceasta primeste date de la blocul de Analiza si le afiseaza intr-un mod usor de utilizat. Fiind dezvoltata de ingineri romani, solutia software Metrici ofera o rata de recunoastere de peste 99% indiferent de conditiile de iluminare, capabila sa recunoasca in timp real numarul si frecventa masinilor ce trec printr-un spatiu monitorizat, directia si viteza de deplasare samd.
O alternativa o reprezinta solutia de la Dahua, DH-DSS4004 - platforma distribuita de management a traficului, cu ajutorul careia se pot exporta fisiere excel pentru o analiza mai amanuntita. Avand un procesor quad core pe 64 de biti si o frecventa de lucru de 2.00Ghz pana la 2.42Ghz, este ideala pentru procesarea informatiilor primite de la mai multe camere IP LPR. Cu un spatiu de stocare de 1TB inclus, 4GB memorie RAM, construit sa functioneze 24/7, hot-swap (schimbarea unui hard disk sau a unei surse defecte fara a opri sistemul) reprezinta o alta solutie de analiza a informatiilor primite de la camerele LPR.