HomeBlogStiri › Sisteme de control acces de la Dahua

Sisteme de control acces de la Dahua

Control acces Dahua

Un sistem de control acces presupune mai mult decat inchiderea sau deschiderea unor usi, avand rolul de a creste gradul de securitate, de a contoriza intervalul de timp petrecut de un angajat la locul de munca si exemplele pot continua. Folosind un sistem de control acces veti fi sigur ca doar persoanele autorizate au acces in zonele unde le este permis.

Un sistem de control acces este format din:

  • centrala de control acces;
  • tag-uri, cartele si/sau cod pin;
  • cititoare, respectiv tastaturi pentru autentificare;
  • yala/bolt care permite deschiderea unei usi.

Tipuri de sisteme de control acces Dahua

Sistemele de control acces pot fi independente sau in retea. Sistemele independente asigura accesul in urma preprogramarii cu cod PIN, cartele, tag-uri, biometric samd. Cele in retea permit stocarea evenimentelor in memoria cititorului care ulterior sunt transferate catre un server sau PC pentru administrare.

Dahua, ofera sisteme de control acces independente (standalone), in retea precum si controllere ce pot fi folosite pentru actionarea mai multor usi.

Spre exemplu, ASI1201A-D este un controller de acces Dahua de tip independent cu tastatura touch capacitiva si display LCD. Accesul se face folosind carduri Mifare la frecventa de 13.56Mhz, coduri PIN sau cod PIN combinat cu card. Se poate lega un senzor de usa si doua butoane de iesire. Prezinta 3 relee pentru yala, sonerie si alarma.

Suporta pana la 30.000 de carduri si 150.000 de evenimente – cardurile se pot seta cu anumite restrictii – VIP, vizitator, lista neagra, interventie, echipa de patrulare. Alarma se activeaza daca usa este deschisa, la detectie intrusi, panica sau alarma de sabotaj fiind semnalizata sonor cu ajutorul buzzer-ului integrat.

Un sistem de control acces permite si folosirea amprentei pentru actionarea unei usi, acesta fiind mult mai sigur si dificil de spart comparativ cu un sistem de control acces ce foloseste cartele – acestea pot fi usor pierdute sau furate, caz in care tag-ul/cartela respectiva trebuie stearsa cat mai rapid din sistem pentru evitarea unor situatii neplacute. Sistemele biometrice se folosesc de o caracteristica individuala unica a fiecarui individ: amprenta, trasaturi ale fetei, forma ochilor si/sau a irisului.

Controllerul Dahua ASI1212A permite folosirea amprentei pentru actionarea yalei electromagnetice precum si a cardurilor, a unei parole sau combinatii intre acestea. Tastatura de tip touch (tactila) si display-ul LCD faciliteaza utilizarea acestuia. Ca si ASI1201A-D suporta pana la 30.000 de carduri, 150.000 de evenimente si in plus, stocarea pana la 3000 de amprenete, evenimentele se pot vizualiza direct prin intermediul aplicatiei SmartPSS. Recunoasterea amprentei se face in mai putin de 1.5 secunde, cu un timp de raspuns sub 0.5 secunde.

Un tag, respectiv o cartela restrictioneaza accesul persoanelor care nu se afla in posesia lor, insa nu se poate sti cu exactitate daca persoana care a folosit cardul este cea autorizata – sistemele de control acces biometrice sunt mai sigure datorita caracteristicilor unice ale fiecarui om.

Pentru un plus de securitate, sistemele de control acces pot fi folosite impreuna cu sisteme de supraveghere video.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...