HomeBlogSolutii inteligente › Sistem inteligent Hikvision pentru administrarea parcarilor

Sistem inteligent Hikvision pentru administrarea parcarilor

In zonele aglomerate ca mall-uri, piete, companiile private si autoritatile publice ofera facilitati de parcare fapt ce duce la imbunatatirea constanta a calitatii si a confortului pentru clienti. Fie ca este vorba despre o afacere independenta, de un centru comercial, de un spital sau de un supermarket, furnizand un nivel ridicat de servicii reprezinta cheia pentru stabilirea unei experiente bune si crearea unei baze de clienti loiali.

Cresterea costurilor de proprietate si teren inseamna intreprinderi de parcare care trebuie sa gestioneze eficient fiecare centimetru patrat al spatiului de parcare disponibil.

Avand ani de experienta in solutiile inteligente in mii de companii din intreaga lume, Hikvision este cel mai important furnizor mondial de produse si solutii inovatoare de supraveghere video, avand rolul de a usura viata operatorilor. Cu solutia inteligenta de parcare de ultima generatie, Hikvision imbunatateste in mod impecabil obiectivele de gestionare, securitate si profitabilitate ale operatorilor de parcare.

Pentru locurile de parcare apropiate de centrele oraselor, in orele de varf exista un flux mare de clienti fapt ce duce adesea la o aglomerare la intrarea in parcare. Sistemul inteligent de management al parcarilor Hikvision aplica cea mai recenta tehnologie, combinandu-l cu sistemul inteligent de recunoastere automata a placutelor de inmatriculare (ANPR), asigurand intrarea si iesirea automata a autovehiculelor din parcare. Identificarea rapida a autovehiculelor si softul integrat de control al barierelor va minimiza cozile, iar fluxul mare de autovehicule poate fi controlat pentru a creste productivitatea si eficienta fiecarui loc de parcare.

Tehnologiile avansate Hikvision DarkFighter precum si True WDR sunt utilizate in sistemele ANPR si optional se pot folosi iluminatoare IR aditionale sau iluminarea cu LED-uri albe. Aceste tehnologii de varf ale industriei asigura recunoasterea si inregistrarea clara a fiecarui vehicul indiferent de conditiile de iluminare.

Ghidarea eficienta pentru parcare

Camerele de supraveghere din parcare reprezinta o solutie robusta de monitorizare automata disponibila 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Mai util si sofisticat decat „Loc liber disponibil”, sistemul scoate in evidenta spatiile disponibile clientilor si ii indruma spre spatiile respective. Acest lucru se realizeaza prin ecrane de afisare la intersectii critice din parcare, care afiseaza numarul si locatia locurilor de parcare disponibile. Mai mult decat atat, un sistem dinamic de indicare a iluminarii directioneaza clientii catre un anumit spatiu disponibil, reducand timpul de parcare pentru clienti precum si crearea unei experiente in care soferii gasesc intotdeauna un loc gratuit de parcare in cel mai scurt si eficient timp.

Sistemul ofera acces la retea, la alimentarea de pana la 32 de camere si in acelasi timp ofera supraveghere in timp real cu pastrarea dovezilor. In plus, datele sunt pastrate local ca si rezerva, sistemul functionand si offline – pentru a asigura o fiabilitate optima a sistemului cu un impact minim asupra retelelor locale de date.

sistemHikvision smart parking

Functia „Find My Car” (Gaseste masina mea)

Oferind o experienta imbunatatita pentru utilizatorul final intr-o parcare, sistemul Hikvision Smart Parking Management System include si functia „Find My Car”. Cand va intoarceti in parcare, se poate utiliza ecranul tactil Query Kiosk. Prin introducerea totala sau partiala a numarului de inmatriculare, masina poate fi usor localizata pe o harta schematica, iar locatia este afisata impreuna cu cea mai scurta si cea mai rapida ruta spre masina reprezentand solutia ideala intr-o parcare moderna care de cele mai multe ori este confuza si nesigura. Sistemul Hikvision contribuie la crearea unui mediu mai sigur, ce va incuraja cumparatorii sa foloseasca aceasta facilitate mai des avand ca efect cresterea veniturilor.

Administrarea centralizata a parcarii

Managementul de zi cu zi, inclusiv controlul barierei de la distanta, gestionarea placutelor de inmatriculare, acidentele auto si parcarile neautorizate pot fi acum realizate cu sistemul centralizat de parcare Hikvision. Oferind informatiile si instrumentele esentiale pentru a asigura o functionare optima a parcarii, solutia Hikvision Smart Parking Management utilizeaza o platforma centrala care permite operatorilor sa monitorizeze o imagine de ansamblu a facilitatilor si sa raspunda la evenimentele planificate sau neplanificate intr-un timp scurt si eficient. Sistemul ofera informatii statistice si analitice ajutand operatorii sa-si maximizeze profitabilitatea si sa furnizeze istoricul si rata de utilizare a locurilor de parcare, fluxul de vehicule parcate etc. Datorita platformei SDK functii ca „Find My Car” pot fi implementate in sisteme terte, sistemele de navigatie si de plata.

Pe scurt, companiile trebuie sa asigure cel mai mare nivel de flexibilitate pentru clientii lor si sa se asigure ca acestia pot intra si parasi parcarea in cel mai simplu si elegant mod. Barierele automate ajuta clientii sa se deplaseze fara probleme prin parcari, avand capacitatea de localizare automata a locurilor libere de parcare reprezentand o solutie cheie si rapida, ceea ce ofera o experienta mult mai buna clientilor.

Cu ajutorul solutiei Smart Parking Mangement de la Hikvision se poate maximiza potentialul parcarilor si in acelasi timp se ofera un spatiu sigur de parcare pentru clienti.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...