HomeBlogSolutii inteligente › Sistem Fiber Hunter de detectie optica a intrusilor

Sistem Fiber Hunter de detectie optica a intrusilor

Fiber Hunter reprezinta o tehnologie de ultima generatie care permite detectarea intrusilor dintr-un anumit perimetru. Aceasta nu este afectata de lumina, interferente electromagnetice si electrostatice sau de catre schimbarile climatice.

Sistemul Fiber Hunter prezinta o rata de detectie mai mare de 99%, avand o rata foarte mica de alarme false, fiind usor de integrat cu un sistem de supraveghere video.

Sistemul permite detectia:

  • taierii fibrei optice;
  • indoireii fibrei optice;
  • incercarii de ridicare a cablului optic;
  • impingerii verticale sau orizontale
  • catararii sau trecerii pe sub zona supravegheata si multe altele.

Principiul de functionare

Atunci cand fibra este taiata, indoita se va pierde semnal, semnal ce este transmis unui controller, ce va genera o alarma care va indica zona in care s-a produs avaria. Sistemul permite si detectia multipla.

Procesul de detectie

In momentul in care sistemul detecteaza o anomalie, va genera o alarma care este trimisa catre un server sau PC dedicat care la randul sau va genera alarme, notificari, pop-up-uri.

Fiind un sistem integrabil, se poate lega la un sistem de supraveghere video, iar atunci cand se genereaza o alarma, acesta permite sistemului de supraveghere video sa pozitioneze automat camerele catre zona perimetrului unde s-a produs alarma.

Sistemul a fost testat de catre armata si s-a dovedit ca nu este influentat de catre apa sarata, razele soarelului, schimbarile climatice sau umiditatea ridicata, acesta poate fi folosit si pentru detectia subacvatica. Senzorii utilizati in perimetrul exterior folosesc deasemenea fibra optica si nu sunt afectati de vibratii, sistemul putand functiona la temperaturii de -40°C pana la +80°C.

Sistemul de detectie si software-ul

Software-ul dedicat permite detectarea tuturor intrusilor. In conditii de furtuna sau zapezii puternice pot aparea alarme false, dar cu ajutorul softului dedicat acestea se pot elimina usor prin modificarea sensibilitatii senzorilor. Interfata grafica intuitiva permite diagnosticarea rapida a sistemului, gasirea defectiunilor pentru intretinere etc.

Un astfel de sistem Fiber Hunter a fost testat si instalat cu succes inca din 2014 la granitele dintre Coreea de Nord si Sud.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...