HomeBlogTutoriale › Ai probleme cu DVR-ul Dahua? Apare mesajul "Hacked"? Iata ce trebuie sa faci

Ai probleme cu DVR-ul Dahua? Apare mesajul "Hacked"? Iata ce trebuie sa faci

Esti intampinat de mesajul „Hacked” pe fiecare canal?

Daca te afli in aceasta situatie, trebuie sa faci obligatoriu upgrade de firmware pentru a recapata controlul echipamentului de supraveghere video.

Ultimele versiuni de firmware pentru majoritatea dispozitivelor Dahua se gasesc la urmatoarea adresa: www.dahuasecurity.com/firmware_111.html

Dupa descarcarea noului firmware disponibil pentru dispozitivul vostru, acesta se va dezarhiva folosind un utilitar de genul WinRAR, WinZip samd.

Spre exemplu, pentru HCVR-ul HCVR5104HS-S3 se va descarca fisierul DH_HCVR5x08-S3_EngSpnFrn_NP_V3.218.0000001.2.R.170808 cu extensia .RAR, dezarhivand acest fisier se va obtine un fisier cu extensie .bin, fisier ce va fi folosit pentru trecerea la noua versiune de firmware.

Printscreen download firmware pentru DVR-uri Dahua HCVR5x08-S3

Cum procedezi pentru actualizarea noului firmware?

Simplu: prin retea sau local, folosind un stick.

Daca doresti actualizarea cu un stick USB, vei copia fisierul descarcat cu extensia .bin in radacina stick-ului, il vei introduce in unul din porturile libere ale DVR-ului dupa care vei naviga in Meniul principal (Main Menu)->Sistem (System)-> Upgrade (Upgrade):

  • se apasa butonul „Start”;
  • se selecteaza fisierul descarcat;
  • se apasa butonul „Start”.

A 2-a metoda, prin retea presupune descarcarea utilitarului ConfigTool de la adresa https://dahuawiki.com/ConfigTool (sau alt link disponibil pe Google):

  • se porneste aplicatia, se face click pe butonul „Login” si se completeaza campurile: IP Adress, Username, Password, Port (in mod implicit 37777, insa daca a fost schimbat se trece noul port)
  • se selecteaza meniul „Upgrade”, se face click pe butonul „Open File” si se alege fisierul descarcat;
  • se face click pe butonul „Upgrade”.

Pentru ca aplicatia ConfigTool „sa gaseasca” DVR-ul, IP-urile echipamentului cat si ale calculatorului trebuie sa fie in aceeasi clasa.

Daca dispozitivul nu este gasit de catre aplicatia ConfigTool se da click pe butonul „Settings” si se bifeaza „Broadcast”, iar la start IP se trece clasa de IP-uri a echipamentului/calculatorului.

Exemplu:

Inainte:

Printscreen ConfigTool - inainte

Dupa:

Printscreen ConfigTool - dupa

In final, pentru a scapa de mesajele de tip „hacked” si pentru a avea din nou imagine pe fiecare canal, dispozitivul (DVR, HCVR, NVR etc.) se va reseta la setarile din fabrica, dupa care, ca si masuri suplimentare de siguranta se vor schimba:

  • parola userului „admin” cu o parola mai complexa, greu de ghicit;
  • portul implicit HTTP 80 cu alta valoare;
  • portul implicit TCP 37777 cu alt port;
  • efectuarea de port forward doar pentru porturile HTTP si TCP evitand utilizarea DMZ-ului.

Cum ti s-a parut tutorialul? E util?

Alti utilizatori au citit si...