HomeBlogPrezentari produse › Prezentare Dahua XVR5104HS: DVR-ul Pentabrid compatibil cu 5 tipuri de camere de supraveghere

Prezentare Dahua XVR5104HS: DVR-ul Pentabrid compatibil cu 5 tipuri de camere de supraveghere

XVR5104HS de la Dahua reprezinta un DVR (Digital Video Recorder) Pentabrid, fiind compatibil cu 5 standarde: HDCVI, AHD, TVI, CVBS si IP.

In pachet gasim:

  • un DVR XVR5104HS;
  • alimentatorul de 12V DC si 2A;
  • cablu de alimentare HDD (hard disk) si cablu SATA, precum si 4 suruburi pentru montarea HDD-ului;
  • mouse si un ghid rapid de instalare in limba Romana, cat si in limba Engleza.

Vezi sample-uri cu camere de supraveghere TurboHD si HDCVI

In partea frontala a DVR-ului se gasesc cele trei LED-uri albastre indicatoare de stare pentru Retea, Alimentare si HDD precum si un port USB folosit pentru accesarea DVR-ului cu ajutorul mouse-ului inclus sau pentru backup. Un plus al acestui DVR Pentabrid il reprezinta ventilatorul aflat pe partea laterala dreapta, care ajuta la disiparea caldurii si astfel prelungeste durata de viata a dispozitivului, ventilator ce se gaseste la toate DVR-urile din seria XVR de la Dahua.

In partea din spate se gasesc cele 4 intrari video, intrarea si iesirea audio, portul HDMI si un port VGA ce permit conectarea la un monitor/televizor, portul Ethernet, un port RS485 cu ajutorul caruia se poate controla o camera PTZ, un port USB pentru mouse/backup precum si mufa de alimentare.

De ce ai alege un XVR Pentabrid?

Seria de XVR-uri Pentabrid reprezinta solutia ideala pentru un sistem de supraveghere video axat pe pret-performanta: poti folosi camere TVI combinate cu camere HDCVI, precum si camere IP. XVR5104HS permite conectarea a maximum 4 camere, camere ce sunt conectate fizic la XVR si inca 2 camere IP conectate printr-un switch sau router. Folosindu-se tehnologii diferite de camere de supraveghere, se reduce costul sistemului de supraveghere, camerele putand fi alese in functie de necesitati: poti alege camere IP de rezolutie ridicata pentru zonele in care se doreste obtinerea si celor mai mici detalii, iar pentru zonele mai putin importante se pot alege camere HDCVI, TVI, AHD sau chiar si Analog, camere ce sunt detectate in mod automat de catre DVR facand instalarea acestor mai simpla si mai flexibila. Comutarea semnalului video se poate face si de catre utilizator, manual cu ajutorul mouse-ului, din meniul OSD al DVR-ului.

De asemenea, tehnologia XVR ofera avantajul compresiei H.264+, care salveaza cu pana 50% din latimea de banda si de stocare, astfel daca se foloseste acelasi HDD pe un DVR fara compresie H.264+, XVR-ul va reusi sa inregistreze informatia pe o durata cu pana la 50% mai mare fata de un DVR fara aceasta compresie.

XVR5104HS are si functii inteligente. Mai multe informatii gasesti in articolul despre seria XVR.

Meniul DVR-ului Pentabrid XVR5104HS

Meniul principal al XVR5104HS este organizat in 3 submeniuri intuitive:

  • OPERATII: meniu in care se gaseste functia de cautare video, cautare fata, backup precum si inchiderea dispozitivului (restart sau delogarea userului curent);
  • INFO: reprezinta un meniu cu informatile despre sistem, retea si log-uri;
  • SETARI: de aici se pot seta parametrii camerei, ai retelei, se pot vede informatile despre stocare precum si setarea datei, orei samd.

Accesand meniul CAMERA puteti modifica imaginea, compresia, numele si tipul canalului video. Din meniul CAMERA submeniul COMPRESIE se pot modifica:

  • tipul de inregistrare (la detectie sau continuu);
  • tipul compresiei: H.264B (de baza), H.264 (principal) si H.264H (high), cel din urma oferind o compresie de pana la 50% fata de compresia de baza H.264B;
  • rezolutia de inregistrare precum si numarul de cadre pe secunda (FPS), calitatea imaginii (intre 1 si 6).

Tot in acest submeniu se poate seta calitatea streamului secundar, folosit pentru accesarea sistemului de supraveghere de pe telefonul mobil.

Setari DVR VXR5104HS Dahua

Din submeniurile Imagine si OSD se pot seta proprietatile imaginii cum ar fi luminozitatea, contrastul, saturatia samd, respectiv informatiile afisate pe ecran: data, ora si ziua curenta, numele canalului vizionat etc.

Tot din acest meniu, in submeniul RETEA se configureaza setarile retelei, fie prin cablu din router sau de tip PPPoE, WiFi sau chiar si 3G/4G, insa majoritatea providerilor de internet ofera IP Dinamic (IP ce se schimba periodic), fapt ce ingreuneaza accesarea sistemului de supraveghere de la distanta prin internet. Desi se poate folosi DDNS impreuna cu efectuarea de port forward in router, DVR-urile Dahua au implementate un serviciu de cloud P2P care faciliteaza accesarea sistemului de supraveghere video de la distanta, nemaifiind necesar a se configura port forward in router ca in cazul servicului DDNS. Pentru a avea acces de la distanta la zona supravegheata se activeaza serviciul P2P si se introduce sau scaneaza SN DVR-ului (codul serial) in aplicatia dedicata pentru sistemele Dahua (gDMSS pentru Android, respectiv iDMSS pentru iOS).

Am testat cu succes DVR-ul XVR5104HS impreuna cu camera Turbo HD Hikvision DS-2CE16D7T-IT3 (cu lentila de 2.8mm), camera ce a fost recunoscuta fara nicio setare suplimentara. Rezultatul se poate vedea mai jos (pentru a se observa calitatea inregistrarii, alegeti 1080p din coltul dreapta, jos):

Update: am adaugat si un sample al camerei HDCVI HAC-HFW2220S, cu lentila de 3.6mm, la rezolutie 1080p:

Update 2: am adaugat si un demo 720p folosind camera HDCVI HAC-HFW1000R (cu lentila de 2.8mm):

Cum ti s-a parut prezentarea?

Alti utilizatori au citit si...