HomeBlogPrezentari produse › Prezentare NVR Hikvision DS-7608NI-E2/8P/A

Prezentare NVR Hikvision DS-7608NI-E2/8P/A

DS-7608NI-E2/8P/A este un NVR (Network Video Recorder) marca Hikvision cu 8 canale video, suportand camere IP cu rezolutii de pana la 6MP.

Specificatii DS-7608NI-E2/8P/A:

 • 8 canale IP;
 • 80 Mbps latime de banda;
 • suporta 2 HDD de maxim 4TB/HDD;
 • 8 porturi independente PoE cu 30W consum maxim per port (120W total pe sistem); inregistrarea se face la 200 cadre/s 720p pe maxim 8 canale si la 150 cadre/s 1080p pe maxim 6 canale.

In pachet gasim alaturi de NVR:

 • cablu de conectare la reteaua de alimentare 220V;
 • 2 cabluri SATA si un cablu de alimentare cu 2 mufe pentru hard disk-uri;
 • cablu Ethernet pentru conectarea la router;
 • mouse si suruburi pentru montarea HDD-urilor;
 • CD si manual de utilizare.

In partea frontala sunt prezente 3 led-uri (pentru Alimentare, HDD si Retea) precum si un port USB (conectare mouse sau HDD pentru backup).

In partea din spate se gasesc:

 • 8 porturi Gigabit de intrare pentru camerele IP cu PoE (maxim 30W/canal si un total de 120W) si o latime de banda maxima de 80Mbps;
 • o intrare si o iesire audio;
 • 4 intrari si o iesire pentru alarma;
 • porturile VGA si HDMI – rezolutie maxima 1080P (1920x1080);
 • un port Ethernet Gigabit si un port USB pentru backup/mouse;
 • soclul de alimentare si butonul de pornire/oprire

Conectarea camerelor, a hard disk-urilor, a alimentarii, iesirea video cat si cablul de retea este relativ usoara:

Dupa ce s-au conectat toate cablurile necesare, se trece butonul de langa cablul de alimentare din pozitia 0 in pozitia 1 pentru a porni NVR-ul:

La prima pornire a acestuia, suntem intampinati de un „Ghid", unde ne vom alege o parola(minim 8 caractere, cel putin un numar sau caracter special) pe care o vom retine deoarece doar cu ajutorul acesteia putem accesa setarile NVR-ului. Se va afisa un mesaj conform caruia dispozitivul a fost activat:

Urmeaza selectarea limbii, reglarea datei si a orei curente (se actualizeaza in mod automat daca NVR-ul a fost conectat la un router):

Pasul urmator presupune configurarea retelei, a contului EZVIZ de Cloud , a porturilor HTTP, RSTP, activarea UpnP, DDNS (atunci cand providerul de internet nu va ofera o adresa IP statica, este necesar serviciul DDNS pentru a putea accesa NVR-ul pe internet), formatarea hard disk-ului, adaugarea de camere IP precum si slectarea tipului de inregistrare (continua sau la detectie miscare). Aceste setari se pot modifica ulterior.

Odata cu terminarea acestui „Ghid" putem accesa meniul NVR-ului pentru a avea acces la functiile suplimentare. Pentru a intra in meniu se efectueaza un click dreapta pe zona de lucru, se alege "Meniu", unde vom introduce userul (default admin) si parola setata anterior.

Meniul are o interfata user-friendly, fiind structurat pe categorii intuitive. Pentru a accesa un submeniu, se deplaseaza cursorul mouse-ului pe respectivul submeniu si se efectueaza un click stanga. O functie interesanta o reprezinta VCA – cautarea inregistrarilor dupa comportament, fata, numar de inmatriculare, numarul de persoane fiind disponibila chiar si o harta termica (este necesara o camera de supraveghere video care sa aiba aceste functii). NVR-ul DS-7608NI-E2/8P/A a fost testat impreuna cu o camera IP Hikvision DS-2CD2342WD-I, care a fost detectata in mod automat, fara nicio setare suplimentara.

Pentru a adauga o noua camera IP se efectueaza click dreapta pe zona de lucru si se alege "Adauga Camera IP" unde vom alege camera din lista sau o vom adauga manual (Adaugare personalizata) schimband IP-ul, alegerea protocolului corespunzator si vom adauga o parola pentru a creste securitatea (in mod automat camerei ii este atribuita parola NVR-ului). Camera DS-2CD2342WD-I ofera o rezolutie de 4MP (2688x1520) alimentata direct prin PoE (avand un consum mediu de 2.4-2.6W in modul day si un consum de 5-5.2W cu IR activat).

NVR-ul Hikvision DS-7608NI-E2/8P/A ofera facilitati precum detectie intrus pe toata zona sau prin desenarea unui model precum si detectie trecere peste linie. Inregistrarea se face in mod continuu (in intervalul orar - maxim 8 intervale pe zi, 24/7) sau la detectie miscare (pe toata zona sau pe zone stabilite).

O implementare foarte bine gandita este aceea ca se pot exclude anumite zone captate involutar de camera de supraveghere, astfel incat acestea sa nu apara in inregistrari. De exemplu, daca o camera este indreptata spre o curte, involuntar va capta si imagini din curtea vecinului, se poate seta ca zona (maxim 4 zone) captata din curtea vecinului sa nu apara in inregistrari, fiind scutiti de eventualele neplaceri in cazul in care imaginile captate sunt prelucrate pentru dovedirea anumitor infractiuni.

Atunci cand este detectata miscarea sau la detectarea unui intrus, se poate seta (pe toate canalele sau doar pe anumite canale) o avertizare sonora, declansarea alarmei, notificarea centrului de supraveghere si/sau se poate configura un cont de E-mail, unde este trimisa o poza cu evenimentul.

Imaginile pot fi afisate individual, 2x2, 1+5, 1+7 sau 3x3 cu posibilitatea de autocomutare in modul individual (cu intervale variabile de 5s, 10s, 15s samd).

Prin accesarea submeniului „Camera" se pot configura camerele, OSD-ul, imaginea, PTZ samd. Meniu OSD (On Screen Display) permite redenumirea camerelor, afisarea numelor camerelor, a datei si a saptamanii in pozitia pe care o dorim (pentru a schimba pozitia se selecteaza data si se pozitioneaza in locul dorit). Din meniul „Imagine" se pot schimba luminiozitatea, contrastul si saturatia precum si activarea/dezactivarea modului oglinda (daca camera suporta acest mod). Din meniul PTZ se poate regla unghiul de vizualizare al camerei sau efectuarea de Zoom (pentru camerele compatibile).

Daca se doreste adaugarea unui user nou, din submeniul "Config."" se alege Utilizator si in coltul din dreapta jos click pe "Adauga". Se poate alege un nou nume si o parola fiind necesara reconfirmarea acesteia, alegerea tipului de user precum si adresele MAC de la care se face conectarea (se lasa default daca logarea se face de pe mai multe dispozitive). In cazul in care se doreste schimbarea parolei sau a oricarui parametru se selecteaza userul urmat de click pe butonul "Editare". In mod asemanator se procedeaza si pentru stergerea unui utilizator.

Prin accesarea submeniului "Mentenanta" se pot vedea informatiile despre sistem, camere, alarme, inregistrare, retea si HDD-uri precum si log-urile, avand posibilitatea de import/export (pe un hard disk extern), upgrade, detectarea retelei si a hard disk-urilor sau revenirea la setarile din fabrica (atentie – se pierd toate setarile si conturile de e-mail/DDNS la reinitializarea setarilor din fabrica).

In concluzie, NVR-ul DS-7608NI-E2/8P/A reprezinta o solutie de stocare a imaginilor de la camerele IP de pana la 6MP, avand avantajul celor 8 porturi independente PoE, capacitatea de inregistrare Full HD real time, un meniu simplu si intuitiv, iar implementarea standardului ONVIF ii permite sa fie compatibil si cu alte camere IP de la alti producatori.

Cum ti s-a parut prezentarea?

Alti utilizatori au citit si...