HomeBlogGhiduri › NVR-urile 4K - merita investitia?

NVR-urile 4K - merita investitia?

NVR-ul (Network Video Recorder) face parte dintr-un sistem de supraveghere video IP care inregistreaza in format digital imaginile primite de la camerele IP. Imaginile sunt deja procesate, rezultand o calitate ridicata a semnalului, care nu este afectata de lungimea cablului si a zgomotului comparativ cu sistemele analogice, unde imaginea este transmisa in format analogic si neprocesata (este sensibila de lungimea cablului coaxial, UTP), urmand a fi procesata de catre DVR.

Un alt avantaj al NVR-urilor il reprezinta standardul PoE (Power over Ethernet), alimentarea camerelor facandu-se prin cablul Ethernet direct din NVR, nemaifiind necesara o sursa de alimentare separata pentru camerele IP.

De ce ai alege un NVR 4K?

O data cu aparitia camerelor IP de peste 8MP, chiar daca NVR-urile FullHD (1080p) suporta camere mai mari de 8MP, nu pot inregistra la rezolutii peste FullHD, pierzandu-se din calitatea imaginii. In plus, o captura in format 4K este mult mai bogata in detalii, oferind imagini mult mai clare si pline de culoare (4K avand de 4 ori mai multi pixeli decat rezolutia FullHD), chiar si atunci cand este vizionata pe un display cu rezolutia FullHD si permite un zoom mult mai mare.

Standardul H.265 (High Efficiency Video Coding) ofera un continut video mai clar si o compresie superioara, de pana la 40-50% fata de predecesorul sau, H.264(folosirea sa reduce costurile si necesarul pentru stocare la jumatate). Folosind codarea H.265, face ca NVR-urile 4K sa poata folosi camere cu rezolutii ridicate, marindu-se astfel campul vizual (reducerea numarului de camere).

Spre exemplu, la NVR-ul 4K DS-9632NI-I8 de la Hikvision se pot conecta maxim 32 de camere IP si permite redarea la rezolutie 4K pe 4 canale folosind camere de pana la 12MP sau 16 canale in format 1080P. Stocarea se poate realiza pe 8 harddisk-uri SATA cu o capacitate maxima de 6TB/HDD (suporta RAID 0, 1, 5 si 10 hot swap – permite schimbarea unui HDD avariat fara a opri NVR-ul). Avand o latime de banda maxima de 320 Mbps (respectiv 200Mbps cu RAID activat) si 2 porturi Ethernet Gigabit (1000Mbps), acest NVR 4K permite inregistrarea imaginilor perfecte cu un numar de cadre ridicate.

Un model mai accesibil, DS-7608NI-I2 (tot de la Hikvision), permite conectarea a maximum 8 camere IP, cu redare de rezolutie 4K pe 4 canele, insa stocarea se poate face doar pe 2 harddisk-uri cu capacitatea maxima de 6TB/HDD iar latimea de banda este limitata la 80Mbps.

Vezi toate NVR-urile 4K

Ce parere ai despre acest ghid?

Alti utilizatori au citit si...