HomeBlogStiri › Noua tehnologie Hikvision DarkFighterX pentru sistemele de supraveghere

Noua tehnologie Hikvision DarkFighterX pentru sistemele de supraveghere

Majoritatea spargerilor se intampla noaptea, in intuneric. Pentru a reduce efectiv aceasta statistica, sistemele de supraveghere video trebuie sa extinda si sa sporeasca capabilitatile supravegherii in intuneric, avertizand personalul inainte de producerea unui astfel de eveniment nefericit.

Hikvision, lider mondial in sistemele de supraveghere, furnizeaza echipamente pentru supravegherea video capabile sa capteze cat mai multe informatii care ajuta la identificarea infractorilor.

Invata de la caracteristicile ochiului uman

Omul, pentru a percepe informatiile, foloseste doua tipuri de celule fotoreceptive: cu bastonase si conuri. Cele doua tipuri de celule sensibile la lumina realizeaza independent functii diferite pentru a capta lumina vizibila din jurul nostru. Bastonasele raspund la lumina, in timp ce conurile capteaza si identifica culorile, informatii ce sunt transmise catre creier pentru prelucrare, rezultand o singura imagine.

Tehnologia din seria de camere DarkFighterX Hikvision a fost dezvoltata din perspectiva in care oamenii percep imaginea. Senzorii infrarosii din camere reflecta lumina infrarosie, lumina invizibila pentru ochiul uman, dar in acelasi timp se aseamana cu celule cu bastonase. In timp ce acesti senzori IR transmit semnalul video doar in alb-negru, senzorii de lumina vizibila din camera detecteaza si decodifica simultan culorile. Ambii senzori au un singur scop, la fel ca celule cu bastonase si conuri – procesarea celor doua imagini intr-o singura imagine. Cele doua spectre de lumina sunt combinate pentru crearea de video-uri si imagini rezultand imagini cu o luminiozitate mai mare, o mai buna fidelitate a culorilor, imagini mai clare cu mai putin zgomot de fundal.

Hikvision DarkfighterX

Aplicatii

Sistemele de supraveghere video trebuie sa se extinda si sa-si sporeasca capabilitatile de supraveghere in intuneric pentru reducerea infractiunilor. Hikvision, a investit in cercetare si dezvoltare rezultand seria de camere DarkFighterX. Aplicatiile pentru DarkFighterX, la prima vedere, includ zonele predispuse la crime pe timpul noptii: trotuare si strazi, alei, centre comerciale smad. Zonele turistice si destinatiile pitoresti pof fi monitorizate cu ajutorul DarkFighterX. Porturile, centralele electrice, caile ferate, aeroporturile, frontierele internationale sunt doar cateva dintre exemplele pentru acest domeniu de aplicare. Ori de cate ori exista o bresa de securitate pe timp de noapte, seria de camere DarkFighterX este ideala.

Simuland perceptia umana, camerele DarkFighterX sunt extrem de utile in mediile extrem de slab iluminate. Tehnologia are ca rezultat imagini colorate, luminoase si exacte, facand ca supravegherea video pe timpul noptii sa apara aproape la fel de clara ca si supravegherea din timpul zilei. Folosind camerele din seria DarkFighterX, Hikvision ofera personalului de securitate o „vedere” care depaseste cu mult sistemele de supraveghere actuale, chiar si pe intuneric.

DarkFighterX ofera imagini colorate si clare pana la cele mai scazute niveluri de lumina – pana la 0.001lux. Acestea suporta compresia smart H.265+, care ajuta foarte mult la cresterea de performanta reducand spatiul de stocare a datelor si latimea de banda folosita. Impreuna cu algoritmul Deep Learning este imbunatatita semnificativ acuratetea functiilor inteligente, cum ar fi detectarea intrusilor, depasire linie virtuala, detectarea corpului uman, urmarirea automata etc.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...