HomeBlogStiri › HDCVI 5.0: 5 aspecte pe care mizeaza Dahua

HDCVI 5.0: 5 aspecte pe care mizeaza Dahua

Dahua prezinta HDCVI 5.0, cea mai recenta tehnologie in sistemele de supraveghere video cablate care aduce claritate, inteligenta si securitate la un nivel fara precedent.

Tehnologia HDCVI 5.0 se concentreaza pe 5 aspecte:

1. Protectia perimetrala

HDCVI 5.0 poate detecta riscurile bazate pe detectie miscare, bariera virtuala si detectie intrus. Sistemul va trimite alarme catre utilizatori atunci cand apar aceste miscari nedorite. In plus, sistemul permite analiza inteligenta a miscarii care filtreaza obiectele minore precum animalele, insectele, frunzele, lumina, picaturile de ploaie etc., reducand in acest fel alarmele false si permitand utilizatorilor sa se concentreze asupra amenintarilor reale.

2. Detectia faciala

Tehnologia HDCVI 5.0 este capabila sa determine daca exista o fata in zona supravegheata video si sa o verifice cu fetele stocate in baza de date pentru a vedea daca aceasta apartine unui suspect sau unui invitat distinct in functie de white lists/ black lists proprii ale utilizatorilor si sa ia masurile corespunzatoare care ar putea fie sa fie o alarma sau o trecere libera fara verificarea manuala la intrare. Sistemul garanteaza in totalitate acuratetea si eficienta procesului, suportand detectia a pana la 24 poze pe secunda si 20 de baze de date cu un total de 100.000 de imagini.

3. Cautarea de metadate

Aceste caracteristici sunt extrase din fetele persoanelor tinta, cum ar fi sexul, varsta, barba, expresiile, metadatele ajutand la cautarea inteligenta prin compararea obiectului modelat cu o baza de date care creste semnificativ acuratetea si eficienta.

4. Senzori activi PIR

Beneficiind de senzorii PIR si detectia la miscare, care imbunatateste precizia si ajuta la reducerea spatiului de stocare bazat pe detectarea miscarii, tehnologia HDCVI 5.0 poate trimite alarme in timp real utilizatorilor si poate avertiza detectia intrusilor prin semnalizarea acustica cu ajutorul sirenelor. Avem practic un „caine de paza care nu doar latra, ci si musca”.

5. Tehnologia Starlight si imaginile full-color pe timp de noapte

Cu tehnologia HDCVI 5.0 intunericul nu va mai fi un impediment. In cazul camerelor cu tehnologie Starlight cu rezolutii cuprinse inte 2MP si 4K, camere dotate cu senzori de inalta performanta si lentile cu unghi larg de vizualizare, sistemul poate reproduce culorile in conditii slabe de iluminat rezultand imagini mai vii, mai luminoase in spatiile care necesita monitorizare indiferent de iluminare: parcari, strazi urbane, magazine etc. Camerele „full-color” permit monitorizarea 24/7 pentru colectarea informatiilor cromatice – imbracaminte, tipul de autovehicul etc. Chiar si in intunericul total, sistemul va functiona datorita compensatiei senzorului Smart IR (pentru camerele comune Starlight) sau Smart Whit Light (pentru camerele Full-Color).

Imaginile inregistrare cu ajutorul tehnologiei avansate de procesare care elimina zgomotul de fundal, pastrand in acelasi timp detaliile clare pot fi folosite pentru analiza inteligenta.

Trebuie mentionat faptul ca tehnologia HDCVI 5.0 pastreaza toate caracteristicile HD-over-Coax permitand modernizarea sistemului actual fara probleme – se pastreaza vechiile cabluri, inlocuindu-se doar echipamentele, simplificand implementarea unui nou sistem ce include compresia inteligenta H.265+.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...