HomeBlogStiri › ePoE si migrarea de la un sistem analogic la un sistem IP

ePoE si migrarea de la un sistem analogic la un sistem IP

Dahua va lansa un nou standard PoE – ePoE (extended Power over Ethernet), standard ce va depasi limita de 100m, acesta putand fi utilizat la distante de pana la 800m, eliminand astfel repetoarele aditionale ce se folosesc in prezent atunci cand distanta dintre camera si switch / NVR depaseste 100 de metri.

Sistemele ePoE (camere, switch-uri si NVR-uri PoE) prezinta urmatoarele avantaje:

  • extinderea transmisiei de pana la 800m: 10Mbps, 13W sau 300m: 100Mbps, 25.4W;
  • configurare automata, de tip plug and play;
  • ideal pentru trecerea de la un sistem analog la un sistem IP: transmisia a 4 semnale pe acelasi cablu coaxial: video IP, audio, control si alimentare (4 in 1) folosind cablul coaxial impreuna cu LR1002 ePoE to BNC adapter.

Noua serie de camere IP ce va suporta ePoE va fi lansata in Iulie, serie ce va include camere IP cu o rezolutie 1080p pana la 4K, camere ce vor indeplini majoritatea cerintelor de supraveghere. Acestea vor include functii Smart de Detectie Video: bariera virtuala, detectie intrusi, detectie obiect lipsa/abandonat, detectie faciala, precum si noua compresie H.265+ reprezentand alegerea ideala pentru instalatorii ce au nevoie de o transmisie a semnalului video pe distante lungi.

Compresia H.265+ reduce spatiul de stocare cu pana la 50%, rezultand o durata mai mare de pastrare a inregistrarilor precum si reducerea bitrate-ului, rezultand o mai buna utilizare a latimii de banda, in timp ce calitatea imaginilor este aceeasi.

NVR-urile cu suport ePoE vor fi lansate in Septembrie, nvr-uri ce vor include pana la 8 porturi ePoE si pana la 2/4/8 porturi SATA. Compresia H.265+ va suporta rezolutii 4K fiind capabila de redare in timp real de pana la 16 canale 1080p sau 4 canale 4K. Ca si camerele IP, nvr-urile vor beneficia de aceleasi functii IVS, H.265+, ANPR etc.

Switch-uri ePoE au fost lansate in Noiembrie 2016 si includ pana la 4 porturi ePoE capabile sa transmita la o distanta maxima de 800m, 10Mbps la o putere de 13W sau pana la 300m, 100Mbps cu o putere maxima de 25.4W / canal. Acestea sunt de tipul „Plug and Play”, nemaifiind necesara nici o configurare pentru functionare, fiind deasemenea compatibile cu camerele IP non-ePoE. Beneficieaza de un design industrial, capabile sa functioneze la temperaturi de -30°C pana la +65°C, precum si protectie la trasnet, eliminand necesitatea achizitionarii unui echipament suplimentar.

Specificatii adaptor LR1002:

  • 10/100Mbps Base-TX + 1x BNC;
  • compatibil cu RG59: 400m/100Mbps sau 1000m/10Mbps;
  • grad ridicat de protectie la trasnet;
  • temperaturi de functionare cuprinse intre -30°C si +65°C.

adaptor ePoE-BNC Dahua

Trecerea de la un sistem analog la un sistem IP, folosind cablul coaxial deja instalat va fi posibila folosind adaptorul LR1002 care va permite transmiterea semnalelor pana la o distanta maxima de 1000m pe acelasi cablu coaxial la o viteza de 10Mbps, reprezentand o solutie simpla de tipul „Plug and Play”, reducand semnificativ costul pentru migrarea de la un sistem analogic la un sistem IP.

Update: In cadrul "Cele mai bune produse in domeniul securitatii 2017" din Australia, sponzorizata de catre Sony, Dahua a castigat cu noul NVR5224-24P-4KS2 ePoE acesta avand 24 de canale, capabil sa transmita semnalul video si alimentarea la o distanta maxima de 800m intre camera si NVR reprezentand o crestere uriasa a distantei daca este sa comparam cu limita curenta de 100m a NVR-urilor traditionale. Avand misiunea pentru o "Societate mai sigura, o viata mai inteligenta", Dahua continua sa se concentreze pe "Inovatie, Calitate si Servicii" pentru a investi si livra clientilor produse de calitate.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...