HomeBlogPrezentari produse › DoorBird – videointerfoane IP Wireless cu IR, Made in Germany

DoorBird – videointerfoane IP Wireless cu IR, Made in Germany

Videointerfoanele IP sunt folosite din ce in ce mai des pentru monitorizarea intrarilor principale in locuinta, precum si pentru a permite accesul vizitatorilor.

Intr-o era puternic modernizata si tehnologizata, videointerfoanele IP standalone reprezinta o alegere ideala: nu mai este nevoie de achizitionarea unui post de interior, comunicarea intre postul de exterior si dumneavoastra facandu-se direct de pe smartphone.

Asa este si cazul videointerfoanelor DoorBird: videointerfoane IP standalone ce permit conectarea prin WiFi sau Ethernet, concepute in asa fel incat pot fi folosite in siguranta chiar si de catre copii folosind telefonul mobil.

Cu ajutorul videointerfoanelor DoorBird puteti raspunde de oriunde v-ati afla daca aveti un telefon cu sistem de operare Android/iOS cu conexiune 3G/4G de date. Prezinta avantajul ca atunci cand sunteti plecat de acasa (spre exemplu, in vacanta) acesta va permite trimiterea de notificari atunci cand o persoana se afla in apropierea videointerfonului: nu veti mai pierde nicio livrare, iar daca o persoana necunoscuta se afla prin zona puteti interactiona direct cu aceasta.

Toate modelele DoorBird beneficiaza de calitate video HD precum si de LED-uri IR pentru vizualizarea pe timpul noptii pana la o distanta de 5m.

Senzorul de miscare integrat cu detectie la 180° detecteaza automat cand o persoana se afla in raza de acoperire si permite, daca se doreste, declansarea unei alarme, fara ca vizitatorul sa apese vreun buton.

DoorBird - made with love in Berlin

Fiind un produs „Made in Germany”, DoorBird este construit din materiale ce respecta cele mai inalte standarde de calitate si productie, carcasa oferind un grad de protectie IP65 – rezistenta la intemperii precum si functionarea la temperaturi cuprinse intre -20° si +40°C.

Videointerfoanele IP DoorBird stocheaza ultimele 20 de evenimente in mod standard, insa exista posibilitatea stocarii in cloud pe baza unui abonament anual – acesta permite stocarea unui numar nelimitat de inregistrari si evenimente, posibilitate de download si cautare pe baza de filtre pentru o perioada de 7 zile.

Toate modelele DoorBird prezinta aceleasi caracteristici hardware, acestea diferind intre ele doar la carcasa, finisaje sau modul de montaj (ingropat sau aplicat).

Am testat modelul DoorBird D101, acesta fiind un videointerfon mai accesibil. Prezinta o carcasa din policarbonat cu protectie IP65 rezistenta la intemperii, butonul de apelare fiind din otel inoxidabil iluminat cu LED de culoare albastra. Cu ajutorul aplicatiei dedicate se poate seta ca LED-ul sa fie permanent pornit, oprit sau in modul automat.

DoorBird D101

Videointerfonul include sursa de alimentare de 15V si 1A cu 4 adaptoare de priza incluse, adaptor pentru conectarea prin cablu la internet, dibluri pentru montaj, manualul de instalare precum si un ghid rapid de instalare si configurare alaturi de userul si parola pentru conectarea initiala.

Pentru instalarea videointerfonului se folosesc cele 4 dibluri incluse, nefiind necesare cunostiinte tehnice, se alimenteaza cu ajutorul alimentatorului inclus si se conecteaza la reteaua wireless sau la reteaua de Internet prin cablu cu ajutorul adaptorului Ethernet inclus, iar aplicatia DoorBird (disponibila pentru Android si iOS) ofera ghiduri video pentru configurare.

Interfata aplicatiei DoorBird

Dupa ce a fost instalat, conectat la internet si configurat avem controlul total al acestuia atat prin conexiunea wireless locala cat si folosind datele mobile 3G/4G.

Din pagina principala a aplicatiei avem acces la streaming live, putem actiona yala electromagnetica, putem activa senzorul IR sau putem sa raspundem persoanelor aflate in prezenta videointerfonului chiar daca acestea nu actioneaza butonul soneriei.

In tab-ul "administrare" gasim setarile suplimentare:

  • inregistrare in cloud
  • detectie miscare: pe anumite zone, se poate activa o alarma atunci cand in zona se detecteaza miscare
  • setari relee
  • diferite sunete pentru sonerie sau dezactivarea acesteia
  • setarea iluminarii butonului pe pornit, oprit sau automat
  • senzorul IR pe oprit sau automat (se va activa/dezactiva automat la detectie miscare pe timpul noptii)
  • setari pentru contrast si luminozitate
  • setari SIP care includ: anularea zgomotului de fundal, volumul difuzorului integrat si al microfonului, DTMF etc.

Ca si celelalte videointerfoane IP DoorBird, si modelul D101 include "DoorBird Connect", care permite conectarea si altor dispozitive la videointerfon: incuietori inteligente, hub-uri, NAS-uri (Network Attached Storage) sau NVR-uri (Network Video Recorder) pentru o mai buna comoditate, monitorizare precum si un grad de securitate ridicat. Poate fi integrat cu usurinta cu sistemele de supraveghere Dahua, Hikvision, cu NAS-uri Synology si in acelasi timp posesorii de autoturisme Volkswagen cu navigatie ce suporta App Connect si MirrorLink™ pot primi notificari in timp real. In versiunile urmatoare de firmware videointerfoanele IP DoorBird vor primi suport pentru standardul ONVIF.

Vezi toate videointerfoanele DoorBird

Cum ti s-a parut prezentarea?

Alti utilizatori au citit si...