HomeBlogSolutii inteligente › Cum deschizi usa folosind telefonul mobil, fara cheie sau cartela!

Cum deschizi usa folosind telefonul mobil, fara cheie sau cartela!

Pentru a controla portile: click aici.
Update: am adaugat in oferta incuietorile inteligente Danalock V3
Pe langa Bluetooth, modelele Danalock suporta si Zigbee, Z-Wave si Apple HomeKit.

S5 reprezinta un controller standalone modern de control acces care poate fi actionat atat cu carduri Mifare de 13.56Mhz, cat si cu ajutorul smartphone-ului prin bluetooth.

Produsul vine ambalat intr-o cutie de carton in care se gasesc:

  • controller-ul;
  • manual de instructiuni cu scheme de conectare si cu poze exemplificative care ajuta la programarea sa, conectarea la sursa de alimentare, adaugarea de tag-uri, etc.;
  • o dioda 1N4004 pentru conectarea unei yale electromagnetice;
  • surubelnita si 2 suruburi pentru montaj.

Avand o carcasa antivandal si certificare IP66 cu rezistenta la intemperii este ideal pentru montarea la exterior, insa poate fi folosit cu succes si la interior.

Principala caracteristica a controller-ului S5 consta in operarea acestuia folosind telefonul mobil. Programarea acestuia se face cu ajutorul telefonului folosind aplicatia dedicata disponibila in mod gratuit pe Market, aceasta dispunand de optiuni precum Shake Open care permite deschiderea unei usi prin simpla scuturarea a telefonului mobil si Auto open care va deschide usa atunci cand sunteti in aproprierea acesteia (la maxim 20m distanta de usa). Se poate seta timpul de intarziere la deschidere intre 1 si 245 de secunde, respectiv se poate seta cat timp releul sa ramana activ.

Inrolarea dispozitivului cu telefonul presupune descarcarea aplicatiei DoorMaster si creearea unui cont folosind o adresa de e-mail.

Din momentul in care ai creat contul si l-ai activat, vei putea sa te loghezi in aplicatie si sa adaugi controllerul S5.

Pentru a adauga controllerul, la prima pornire a aplicatiei ai nevoie de internet si bluetooth activat (chiar daca nu este activat, aplicatia va cere activarea acestuia). Se va apasa meniul Device List, iar in coltul din dreapta sus se va apasa pe +.

Avem 2 optiuni:

  • fie scanam codul serial (serial number) de pe spatele device-ului;
  • fie se scaneaza automat dupa controller.

In ambele situatii, este necesar a se actiona butonul de iesire usor de 3 ori pentru a se intra in modul de imperechere, buton ce va fi montat ca in diagrama alaturata:

Daca butonul de iesire a fost actionat corect de 3 ori, led-ul controller-ului se va stinge si aprinde in rosu la un interval de circa 1 secunda. Tot din meniul Device List dupa ce s-a scanat codul serial, controller-ul va aparea in lista, iar pentru imperecherea sa cu telefonul mobil se va atinge numele sau, controller-ul va emite un beep in cazul imperecherii cu succes. Din acest moment avem control total asupra controller-ului, controller ce poate fi folosit impreuna cu o yala electromagnetica, spre exemplu.

Pentru configurarea controller-ului se va atinge semnul > pentru a intra in meniul din care se poate schimba numele device-ului, adaugarea sau eliminarea de carduri, etc. Pentru adaugarea unui card, se va proceda in felul urmator:

  • se va deschide aplicatia si se va atinge meniul Device List;
  • se va atinge > pentru accesarea meniului de configurare;
  • se va atinge Card Manages, fiind posibile 2 optiuni: fie adaugarea manuala prin introducerea numarului cardului, fie prin trecerea cardurilor prin fata controller-ului.

Din meniul Manager key se poate permite accesul unor noi utlizatori, prin invitarea acestor via e-mail, accesul putand fi limitat sau permanent, putandu-se seta tipul de user (master – poate adauga noi useri, noi carduri sau user - poate doar sa deschida usa).

Din meniul Device Settings se poate seta timpul de intarziere la deschiderea usii sau cat timp releul sa ramana activat (intre 1 si 254 secunde), stergerea tuturor cardurilor, a telefoanelor, informatii despre cate carduri sunt atasate controller-ului precum si resetarea device-ului.

Revenind la interfata de pornire, daca se acceseaza meniul Settings, vom putea modifica parola contului, activa functiile Shake Open si Auto Open, functii ce functioneaza ireprosabil.

In concluzie, controller-ul S5 Bluetooth reprezinta o solutie eficienta si inovatoare de sine statatoare (standalone) pentru a restrictiona sau controla accesul intr-un bloc, locuinta, samd. Este usor de instalat, programat, administrat si accesat economisind timp in programarea sa, programarea si adaugarea de tag-uri/cartele de proximitate facandu-se chiar de catre utilizator cu ajutorul propriului telefon smart.

Update: am adaugat in oferta incuietorile inteligente Danalock V3

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...