HomeBlogGhiduri › Conectarea sistemului de alarma la sistemul de supraveghere

Conectarea sistemului de alarma la sistemul de supraveghere

Un sistem de supraveghere pe langa faptul ca va creste nivelul de siguranta al locuintei, va descuraja posibilii infractori sa actioneze destructiv prevenind pierderile materiale.

Sistemele de supraveghere video prezinta avantajul ca pot fi integrate impreuna cu sistemele de alarma, creand o securitate cu grad ridicat de detectie rapida a intrusilor chiar inainte ca acestia sa actioneze.

Avantajele unui sistem de alarma

  • avertizarea sonor si vizuala atunci cand se patrunde in proprietatea/locuinta;
  • sirena exterioara si stickerele descurajeaza persoanele rau intentionate;
  • majoritatea sistemelor de alarma permit legarea la un sistem de dispecerat, iar in cazul unei efractii permit anuntarea si interventia echipei de paza;

Avantajele unui sistem de supraveghere video

  • supravegherea in timp real a spatiului monitorizat;
  • notificare in timp real pe telefonul mobil;
  • reducerea timpului in situatii de urgenta;
  • siguranta personala si a familiei;
  • posibilitatea de identificare mai rapid si mai usor a persoanelor ce va incalca proprietatea;
  • reducerea costurilor de securitate: este mai eficient un sistem de supraveghere si mai economic decat angajarea unui paznic, paznic care la randul sau isi poate neglija sarcinile.

Conectand un sistem de supraveghere la un sistem de alarma se vor reduce alarmele false si in acelasi timp aveti posibilitatea de a vedea in timp real ceea ce a declansat alarma. Un sistem de alarma nu este perfect, in sensul ca va mai da si alarme false, iar in cazul utilizarii impreuna cu un sistem de supraveghere video, sansele de alarme false se reduc drastic.

Desi sistemele de supraveghere nu sunt folosite doar pentru detectarea intrusilor, acestea va pot scapa de situatiile neplacute impreuna cu un sistem de alarma: de exemplu atunci cand copiii sunt singuri acasa pot starni incendii, moment in care sistemul de alarma transmite informatii sistemului de supraveghere care la randul rau va va atentiona pe telefonul mobil despre evenimentul produs, si puteti verifica in timp real daca este vorba despre o alarma falsa sau in caz contrar, puteti actiona pentru a preveni un eveniment negativ. Avand doar sistemul de alarma montat, va fi dificil de constatat daca este vorba despre o alarma falsa sau este chiar o situatie reala de efractie, prezenta unui sistem de supraveghere video fiind de un real ajutor daca este montat impreuna cu sistemul de alarma.

La interior posibilitatea de a se genera alarme false este mai mica, la exterior lucrurile stau cu totul altfel: orice miscare, chiar si simpla miscare a unui copac poate declansa o alarma atunci cand se folosesc detectorii de miscare, fiind recomandat a se utiliza detectorii cu dubla tehnologie (de ex. Infrarosu + Microunde). Si in acest caz, exista riscul declansarii accidentale, in special datorita conditiilor meteorologice si a pasarilor.

Pentru o siguranta ridicata a locuintei sau a afacerii dumneavoastra, un sistem de alarma legat la un sistem de supraveghere video reprezinta o alegere excelenta care va poate proteja bunurile in cazul unor incidente neplacute.

Ce parere ai despre acest ghid?

Alti utilizatori au citit si...