HomeBlogGhiduri › Componentele unui sistem de supraveghere video

Componentele unui sistem de supraveghere video

Atunci cand se doreste achizitionarea unui sistem de supraveghere, trebuie sa se tina cont de:
  • digital video recorder (DVR) in cazul sistemelor de supraveghere video analogice, TurboHD, HDCVI, AHD, respectiv network video recorder (NVR) in cazul sistemelor de supraveghere digitale;
  • numarul si tipul de camere de supraveghere (de exemplu, daca se alege un DVR HDCVI implicit vor trebui folosite camere HDCVI)
  • locul unde vor fi amplasate camerele, daca se doreste sau nu supravegherea pe timp de noapte, precum si distanta supravegheata pe timp de noapte;
  • capacitatea hard disk-ului;
  • alimentatoare pentru camere sau sursa de alimentare comuna;
  • mufe alimentare;
  • mufe semnal video (in functie de cablul care va fi folosit la instalarea camerelor, exista mufe BNC pentru cablul coaxial sau Balun pentru cablu FTP);
  • optional: UPS (pentru supravegherea continua in cazul unei caderi a energiei electrice);
  • alte accesorii (doze pentru mufe, dibluri, suruburi autofiletante, coliere plastic)

Un DVR sau NVR se alege in functie de numarul de camere, daca sunt necesare 5 camere de supraveghere se va alege un DVR cu 8 canale, un DVR cu 4 canale fiind insuficient. Un alt aspect in alegerea unui DVR/NVR il constituie rezolutia de inregistrare si numarul de frame-uri pe secunda, o rezolutie ridicata avand o calitate mai buna a imaginii.

Atunci cand se alege o camera de supraveghere video, se va tine cont de rezolutia dorita, tipul lentilei, precum si alte specificatii. Exista camere de interior sau de exterior, cele de exterior avand o constructie mai rigida, rezistenta la intemperii si antivandal. Daca se doreste supravegherea unei zone apropiate, se va alege o camera cu lentila de 2.8mm, iar cu cat dimensiunea lentilei va creste, unghiul de vizualizare pe orizontala va scadea. Se poate alege o camera cu lentila varifocala care permite reglarea unghiului de vizualizare (in functie de caracteristicile camerei, exista camere cu zoom manual sau cu zoom motorizat). O alta caracteristica importanta o reprezinta distanta de vizualizare pe timp de noapte (IR).

Se va achizitiona un hard disk special conceput pentru sistemele de supraveghere video, capabil sa functioneze 24/7, a carui capacitate se va alege in functie de numarul de camere, tipul inregistrarii (continua sau la detectie miscare).

Camerele pot fi alimentate de la alimentatoare independente sau cu ajutorul unei surse de alimentare, sursa al carei amperaj se va alege in functie de consumul total al camerelor din sistem, fiecare camera avand nevoie de 1A, spre exemplu pentru 5 camere este suficienta o sursa de 12V si 5A.

Ce parere ai despre acest ghid?

Alti utilizatori au citit si...