HomeBlogGhiduri › Cele mai bune camere de supraveghere HDCVI?

Cele mai bune camere de supraveghere HDCVI?

Pentru ca primim constant intrebari de genul "care e cea mai buna camera HDCVI?", ne-am gandit sa oferim cateva informatii si recomandari in acest articol.

In primul rand, ce sunt camerele HDCVI?

Camerele HDCVI sunt camere de supraveghere ce ofera rezolutii HD (720p sau 1080p), folosind tehnologia HDCVI - dezvoltata de Dahua Technology (unul din liderii la nivel mondial).

Transmisia se poate face folosind cablu coaxial sau cablu UTP (impreuna cu video balun-uri) pe distante de pana la 500 metri. De asemenea, se pot transmite 3 tipuri de semnale pe acelasi cablu: video, audio si date (pentru controlul speed dome-urilor). Astfel, sistemele de supraveghere vechi se pot upgrada usor, folosind cablajul existent, fiind nevoie doar de un DVR HDCVI si camere HDCVI.

De precizat ca Dahua ofera DVR-uri HDCVI Tribrid, care suporta, pe langa camerele HDCVI, camere analogice SD si camere IP (in numar limitat, in functie de modelul DVR-ului).

Daca ai un buget limitat, iti poti upgrada treptat sistemul de supraveghere: cumperi initial un DVR HDCVI Tribrid si cateva camere HDCVI (le vei folosi in zonele importante, acestea fiind net superioare vechilor camere), pastrezi o parte din vechile camere de supraveghere, iar apoi, cand iti permite bugetul, le schimbi si pe celelalte. Astfel, poti face un salt urias in ceea ce priveste calitatea imaginilor.

Acum, pentru ca stii informatiile esentiale despre camerele HDCVI, sa revenim la titlul articolului. In acest moment avem pe site aproximativ 70 de camere HDCVI, cu preturi incepand de la 90 lei si ajungand pana la 1900 lei (camera tip speed dome).

Din punctul nostru de vedere, nu trebuie cautata "cea mai buna camera de supraveghere HDCVI", ci "cea mai potrivita camera de supraveghere HDCVI pentru locatia X".

Evident, diferenta de pret se reflecta in calitatea imaginii (mai ales pe timp de noapte), functii inteligente (ex: 3D intelligent positioning, tururi presetate), optiuni "premium" (incalzitor si ventilatoare pentru climatizare), deci lupta in specificatii ar fi castigata in mod clar de speed dome-urile HDCVI.

Gandeste-te foarte bine ce pretentii ai de la fiecare camera si alege camerele de supraveghere conform cerintelor tale. Poate nu ai nevoie de anumite functii, poate unele obiective nu sunt atat de importante si poti face anumite compromisuri pentru a te incadra in buget.

Iata cateva recomandari:

  • HAC-HDW1200EM-A - camera dome, atat pentru interior cat si pentru exterior (temperatura de functionare este -30°C~60°C), cu rezolutie 1080p, lentila fixa (3.6mm) distanta maxima IR: 50 metri, microfon incorporat
  • HAC-HFW1200B - camera bullet, rezolutie 1080p, lentila fixa (3.6mm sau 6mm sau 8mm, la alegere), distanta IR max. 50 metri. Exista si modelul HAC-HFW1200D, care se deosebeste prin distanta IR mai mare, de 80 metri
  • HAC-HFW1200R-VF-IRE6 - camera bullet, rezolutie 1080p, distanta IR 60 metri. Marele avantaj este insa lentila varifocala: 2.7-12mm
  • SD6C120I-HC - speed dome, rezolutie 720p (25/50 fps), lentila 4.7mm~94mm (zoom optic 20x), zoom digital 16x, distanta IR 100 metri

Legat de lentilele camerelor de supraveghere, acestea pot fi fixe sau varifocale. O camera cu o valoare mai mica (in milimetri) a distante focale va avea un unghi mai larg de vizualizare.

De exemplu, iata corespondenta dintre distanta focala si unghiul de vizualizare pentru camera HAC-HFW1200B:

  • 3.6mm - 89.9º
  • 6mm - 59.4º
  • 8mm - 41.4º

Daca ai nevoie sa monitorizezi un obiectiv mai indepartat, atunci ai nevoie de o camera de supraveghere cu o lentila mai mare (unghiul de vizualizare scade insa camera va focaliza mai bine intr-un punct, imaginea fiind mai clara).

Camerele cu lentila varifocala iti permit sa modifici distanta focala, manual (din butonul situat pe camera) sau motorizat (direct din DVR). Zoom-ul optic al camerei de supraveghere este calculat impartind valoarea maxima la valoarea minima a distantei focale. De exemplu, modelul SD6C120I-HC ofera un zoom optic de 20x (impartim 94mm la 4.7mm).

Ce parere ai despre acest ghid?

Alti utilizatori au citit si...