Nu ai adăugat produse în coș.
Cat costa un sistem de supraveghere video?

Tipuri de sisteme de supraveghere video si avantaje
Atunci cand te hotarasti sa-ti supraveghezi afacerea, casa sau bunurile personale trebuie sa tii cont de cate zone ai de supravegheat precum si de calitatea inregistrarilor, unde se realizeaza supravegherea (interior/exterior) samd.
Sistemele de supraveghere video AHD sunt cele mai accesibile de pe piata (desi exista si sisteme analogice, acestea sunt apropiate ca si pret de cele AHD, sistemele analogice clasice oferind o calitate mai slaba la acelasi pret) fiind formate din camere si DVR-uri analogice ce inregistreaza in format HD suportand rezolutii 720p si 1080p.
Sistemele Turbo HD si HDCVI ofera rezolutii mult mai ridicate precum si o calitate a culorilor si imaginilor mult mai buna fata de sistemele AHD. Semnalul video este transmis fara intarzieri si fara pierderi de calitate, transmisia facandu-se prin cablu coaxial cat si prin cablu FTP/UTP. Tot prin acelasi cablu se transmit semnalul audio si semnalul de date, nemaifiind necesare cabluri suplimentare. Majoritatea DVR-urilor Turbo HD si DVR-urilor HDCVI suporta camere analogice, AHD si camere IP fiind astfel mai usoara integrarea camerelor in functie de necesitati.
Sistemele bazate pe camere IP, fie ele standalone sau impreuna cu un NVR pentru stocare, reprezinta cea mai avansata tehnologie in momentul actual pentru supravegherea video. Sunt mai scumpe decat sistemele Turbo HD sau HDCVI, dar ofera rezolutii pana la 12MP si o calitate exceptionala a semnalului video.
Cum iti alegi sistemul de supraveghere video corespunzator?
Un sistem de supraveghere video este format din camere de supraveghere de interior si/sau exterior, un DVR/NVR si hard disk pentru stocare.
Camerele se aleg in functie de spatiul supravegheat:
- la exterior camerele trebuie sa aiba protectie impotriva apei si a temperaturilor scazute, iar senzorul IR sa “vada” la distanta dorita pe timpul noptii;
- lentila: o lentila mica permite obtinerea unui unghi de vizualizare pe orizontala larg care va permite supravegherea la distante apropiate de camera, iar o lentila mare la o distanta mai mare; daca se doreste supravegherea unei zone vaste se poate folosi o camera cu lentila varifocala care permite modificarea unghiului de vizualizare sau o camera PTZ;
- senzorul de imagine: cu cat rezolutia acestuia este mai mare, cu atat se vor observa detaliile la o calitate mai ridicata;
- camerele IP prezinta avantajul ca pot fi folosite si independent (stocarea se face pe un card microSD, pe un NAS sau NVR) si au functii inteligente: detectie faciala, detectie intrusi, detectie obiect lipsa etc.
Pentru stocarea informatiilor primite de la camere se foloseste un DVR (in cazul camerelor analogice, AHD, Turbo HD si HDCVI), iar pentru camerele IP se foloseste un card microSD sau NVR.
DVR/NVR-ul se alege in functie de numarul de canale, rezolutia maxima suportata, numarul de cadre la care se face inregistrarea, numarul de hard disk-uri si/sau prezenta functiilor inteligente.
Desi pe piata exista numeroase KIT-uri de la firme no-name, va recomandam sa alegeti produse doar de la producatori consacrati ca Dahua, Hikvision, Axis (vezi topul producatorilor) deoarece acestia va vor oferi suport pentru eventualele brese de securitate precum si suport in a va recupera datele de logare.