HomeBlogSolutii inteligente › Camere termice Dahua

Camere termice Dahua

Ca si multe tehnologii de ultima ora, imagistica termica a fost initial dezvoltata pentru uz militar in anii 1950, iar in anii 1960 SUA a introdus cu succes detectoare cu raze infrarosu in rachete. Detectoarele infrarosii au evoluat in tehnologia termica fiind folositi in aplicatii non-militare pe scara larga in diverse domenii ca inspectiile industriale, diagnosticele medicale si sateliti. Un pas important in avansarea acestei tehnologii a fost inventarea detectoarelor infrarosii, permitand producerea de produse mai ieftine pentru piata de uz general fiind utilizati in aplicatii perecum supravegherea video, prevenirea incendiilor forestiere si asa mai departe.

Camerele traditionale sunt deja capabile sa capteze imagini pe timpul zile sau in zonele bine iluminate. Cu toate acestea, atunci cand zonele supravegheate sunt slab iluminate sau pe timpul noptii, capacitatea acestor camere incepe sa se diminueze datorita senzorilor care trebuie sa compenseze lipsa de lumina prin cresterea sensibilitatii, producand astfel o imagine zgomotoasa (plina de ”pureci”). Deoarece monitorizarea clara a zilei si a noptii reprezinta un punct important de refernita in evaluarea performantei sistemului de supraveghere, dispozitivele termografice reprezinta un avantaj clar prin abilitatea de a converti energia termica in imagini vizibile de catre ochiul uman.

Folosindu-se de experienta sa in analiza imaginilor si a algoritmilor inteligenti, Dahua a dezvoltat dispozitive ce permit detectarea termica a imaginilor cu functii inovatoare care echilibreaza lumina vizibila cu infrarosu, avand capacitatea de a monitoriza eficient o zona indiferent de conditiile de iluminare. In plus, aceste functii includ capabilitati cum ar fi masurarea inteligenta a temperaturii, extinzand supravegherea in aplicatii precum detectarea focului dintr-o padure sau gasirea pasagerilor cu febra dintr-un aeroport.

Urmatoarele aplicatii vor demonstra capacitatiile extinse ale imaginilor termice:

Securitatea granitelor

Protectia granitelor nu se refera doar la securitatea unei tari, dar si la siguranta cetatenilor si proprietatilor acestora. Sistemele traditionale de monitorizare a frontierelor prezinta numeroase imperfectiuni: in primul rand, un numar mic de patrule sunt folosite pentru protejarea unur zone intinse ce duce la lacune partiale in acoperire. In zonele in care sunt utilizate camere, exista zone moarte: iarba inalta sau raza limitata de actiune a camerelor. In al 2-lea rand, in situatiile de urgenta, raspunsurile pot fi lente sau ineficiente datorita distriburii ineficiente a paznicilor care vor da alarma manual.

Dahua a creat o solutie pentru a face fata provocarilor legate de supravegherea granitelor. O camera termica (TPC-SD8320) poate detecta rapid obiectele folosind imagistica termica. Folosind aceste camere, se elimina necesitatea folosiri paznicilor – camerele vor fi gestionate dintr-un centru de comanda, care dispune de functii avansate. Centrul de comanda este echipat cu o harta electronica care arata locatia si campul vizual al fiecarei camere, permitand evaluarea supravegherii in timp real. Cand o camera detecteaza un intrus care intra intr-o zona restransa, va declansa automat o alarma si va continua sa urmareaasca tinta. Personalul din centrul de comanda poate alerta intrusul sau avertizarea acestuia cu ajutorul unor sirene. Patrularea inteligenta a traseului permite operatorilor sa configureze camerele in asa fel incat sa urmeze un traseu prestabilit de patrulare in functie de cerinte si de teren, reducand necesitatea unui control manual.

Prevenirea incendiilor forestiere

Un potential incendiu poate avea consecinte catastrofale. Eforturile de prevenirea a incendiilor forestiere au fost explorate de-a lungul timpului: padurea este disproportionat de mare fata de numarul limitat de patrule care se misca relativ incet, singura metoda de detectie a unui posibil incendiu fiind cea vizuala. Pentru prevenirea unui posibil incendiu in mod eficient, sunt necesare noi tehnlogii care pot functiona mai precis decat oamenii. Sistemul inteligent de monitorizare al incendiilor de la Dahua monitorizeaza automat intreaga zona a padurilor, efectuand patrule inteligente. In cazul unui posibil incendiu, sistemul va declansa o alarma printr-un algoritm inteligent de inalta precizie si multumita tehnolgiei laser acesta va localiza cu precizie sursa focului.

Inspectia statiilor de alimentare cu energie electrica

Statiile de alimentare cu energie electrica trebuie sa-si mentiona o stare sigura si stabila in permanenta – facand acest lucru manual nu este suficient deoarece pot aparea defectiuni in orice moment si nu pot fi imediat detectate. Cu ajutorul noilor dispozitive inteligente Dahua de monitorizare a statiilor care ofera posibilitatea de patrulare inteligenta furnizand utilizatorilor informatii in timp real despre echipamente intr-un mod mai eficient fapt ce duce la economisirea de timp si forta de munca. Daca temperatura unui echipament depaseste o anumita valoare prestabilita, sistemul va declansa automat o alarma.

Tehnologiile de ultima ora sunt necesare pentru a preveni si a raspunde la amenintari in cel mai scurt timp posibil. Dispozitivele de imagistica termica Dahua ofera instrumentele necesare pentru asigurarea securitatii intr-un numar vast de aplicatii.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...