HomeBlogSolutii inteligente › Automatizarea electronicelor si electrocasnicelor la preturi accesibile!

Automatizarea electronicelor si electrocasnicelor la preturi accesibile!

Traind intr-o lume in continua modernizare, omul incearca sa-si simplifice viata automatizand pana si cel mai simplu sistem electronic.

O solutie simpla, eficienta si accesibila DIY (Do It Yourself) pentru automatizare o reprezinta modulele SOnOFF, module care permit controlul dispozitivelor de la distanta cu usurinta. Spre exemplu, SOnOff Basic este un modul ce se alimenteaza direct de la reteaua de curent alternativ, se conecteaza la reteaua locala WiFi folosind telefonul mobil (cu sistem de operare Android sau iOS) si se leaga la dispozitivul electronic sau electrocasnic dorit a se controla direct cu ajutorul smartphone-ului. Spre exemplu poate fi folosit cu succes pentru a aprinde/stinge lumina dintr-o anumita camera direct cu ajutorul telefonului mobil si cel mai important – poate fi programat. Se poate seta ca un bec (sau orice alta electronica, in limita a maxim 10A) sa se aprinda o anumita perioada de timp dupa care se va stinge automat. Pentru a facilita instalarea sa, acesta se conecteaza la o platforma de tip Cloud, astfel nemaifiind necesar a se configura routerul – in acest fel avem acces si il putem controla folosind orice tip de conexiune – 3G/4G sau alta conexiune Wireless.

Daca se doreste si actionarea din telecomanda se poate folosi modulul SOnOff RF, care are aceleasi caracteristici ca si SOnOff Basic, doar ca in plus acesta poate fi actionat cu ajutorul unei telecomenzi. Modulul SOnOff Dual permite controlul a 2 echipamente electronice independente, iar cu ajutorul modulului SOnOff TH10 care pe langa actionarea unui echipament electric, permite conectarea unui senzor de temperatura si umiditate, care va afisa in timp real temperatura si umiditatea mediului ambiant. Se poate seta ca atunci cand temperatura si/sau umiditatea depasesc o anumita valoare sa porneasca un ventilator, aerul conditionat sau orice alt dispozitiv electronic.

Controlul modulelor se face folosind aplicatia eWeLink, disponibila in mod gratuit pentru telefoanele cu sistem de operare Android si iOS, cu ajutorul careia putem permite si familiei sau prietenilor sa beneficieze de controlul mini automatizarii (se va trimite invitatie via e-mail), pentru o perioada limitata de ore, zile sau permanent, accesul putand fi oricand revocat. Se poate adauga si un widget (de diferite dimensiuni) pe ecran nemaifiind necesar a se deschide aplicatia, doar simpla atingere a widget-ului fiind de ajuns pentru actionarea modulului. Un alt avantaj il reprezinta ca atunci cand modul a fost deconectat de la retea /intreruperea energiei electrice se poate seta ca modulul sa retina starea initiala sau se poate trece automat pe On sau Off.

Modulele SOnOff se pot folosi pentru controlul diverselor electronice/electrocasnice la un pret decent si in siguranta cu ajutorul telefonului mobil indiferent de tipul conexiunii la internet folosite.

Tu ce parere ai?