HomeBlogGhiduri › Alegerea unei automatizari pentru porti culisante

Alegerea unei automatizari pentru porti culisante

Aflati in secolul modernizarii, oamenii tind sa-si usureze viata prin cautarea de solutii pentru cresterea securitatii, cresterea confortului, dar mai ales pentru economisirea timpului.

De ce ai automatiza o poarta culisanta?

Te vei simti confortabil si in siguranta deschizand portile din interiorul masinii fara a fi nevoie sa te mai dai jos din masina, mai ales pe o vreme nefavorabila, sa te uzi, apoi sa intri din nou in masina si la final sa inchizi portile. Automatizand poarta culisanta, totul este la un buton distanta, oferindu-ti un confort maxim.

Cum alegi o automatizare pentru o poarta culisanta?

Atunci cand se doreste alegerea unei automatizari pentru o poarta culisanta trebuie tinut cont de greutatea portii si cat de des este utilizata zilnic (intensitatea traficului). O poarta culisanta prezinta dezavantajul greutatii, actionata manual se pierde timp la deschiderea si inchiderea sa, insa cu ajutorul automatizarii acest proces va fi simplu, rapid si sigur. O regula de baza pentru orice poarta culisanta este sa ruleze cat mai usor, rolele si ghidajele sa fie de calitate, iar frecarea intre role si sina sa fie cat mai mica (recomandat fiind cornierul in combinatie cu role pe sina V).

Alegerea cremalierei

Cremaliera se alege in functie de greutatea portii: pentru portile sub 400Kg se utilizeaza cremaliera din nylon cu insertie metalica (este mai silentioasa, nu apar urme de oxidare pe ea), iar pentru portile de peste 400Kg se foloseste cremaliera metalica.

Rolul fotocelulelor

Acestea au rolul de protectie a automatizarii cat si a obstacolelor ce pot aparea la inchiderea/deschidera portii. Atunci cand este detectat un obstacol prezent in raza de actiune a fotocelulelor, poarta nu se va deschide/inchide evitand astfel un pericol iminent. Pentru o protectie mai ridicata se pot folosi 2 perechi de fotocelule, atat pentru inchidere cat si pentru deschidere. Acestea sunt foarte utile atunci cand se foloseste inchiderea automata a portii dupa o anumita perioada setata din programare.

Lampa

Are rolul de a presemnaliza punerea in miscare a actionarii.

Astfel, vom prezenta un kit de automatizare care ofera un raport pret/calitate excelent, fabricat in Italia, denumit Allmatic KALOS XL compus din:

  • motor cu carcasa din aluminiu vopsit recomandat pentru porti culisante de pana la 800Kg
  • centrala de comanda cu alimentare la 220V cu incetinire si receptor 433Mhz integrat;
  • lampa de semnalizare LED;
  • o pereche de fotocelule cu raza de actiune 10m;
  • 2 telecomenzi pe frecventa 433,92Mhz;
  • suport de prindere a motorului.

Acest kit este ideal pentru controlul automat al portilor culisante cu o masa maxima de 800Kg, prezenta dispozitivului antistrivire facandu-l sigur in utilizare: daca un obstacol este prezent pe traseul portii, poarta nu se va deschide pana obstacolul respectiv va fi indepartat, astfel eliminandu-se posibilele accidentari.

Vezi toate automatizarile pentru porti culisante

Ce parere ai despre acest ghid?

Alti utilizatori au citit si...