HomeBlogGhiduri › Alegerea, montarea si reglarea amortizoarelor pentru usi

Alegerea, montarea si reglarea amortizoarelor pentru usi

Amortizoarele pentru usa regleaza inchiderea usii astfel canatul revenind in pozitia de inchis dupa eliberarea sa. Un amortizor se regleaza in functie de viteza, forta de inchidere si impactul final crescand siguranta sistemului de inchidere precum si durata de viata a usilor.

Amortizoarele se pot monta indiferent de tipul de usa (termopan, aluminiu, metal sau din lemn etc) aleasa, se pot instala pe usa (montaj standard) sau pe tocul usii (montaj invers), fiind elemente comode care permit inchiderea automata si in siguranta a usilor.

Un amortizor se alege in functie de usa pentru care este folosit, acesta trebuie sa respecte standardul EN 1154 – standard european care clasifica amortizoarele pentru usi prin intermediul unui sistem de codificare din 6 cifre, fiecare cifra fiind o caracteristica specifica a produsului masurat in raport cu cerintele de performanta standard.

Amortizoarele de la G-U (Gretsch-Unitas) reprezinta alegerea corecta pentru un amortizor durabil fie ca este pentru usa de intrare in bloc, usa de termopan sau orice alt tip de usa.

Modelul de amortizor OTS 140 cu sau fara blocare reprezinta echipamentul perfect pentru usi interioare si exterioare care permite reglarea fortei vitezei de inchidere conform EN1154 in 3 trepte: 2/3/4, fiind ideal pentru un trafic mediu pentru usile cu o greutate cuprinsa intre 40 si 80 Kg cu o latime de 850-1100 mm si se poate instala atat pe partea cu balamalele, cat si pe partea opusa. Sunt disponibile in 3 culori: argintiu, maro si alb, integrandu-se cu marea majoritate de usi de intrare in bloc.

Se pot regla cu usurinta dupa ce au fost montate (viteza si forta de inchidere), prin ajustarea celor 2 valve in functie de necesitati (nu inlaturati cele 2 valve (suruburi), existand posibilitatea de pierdere a lichidelor fapt ce va duce la defectarea prematura a amortizorului.)

Spre exemplu, un amortizor pentru o usa de intrare intr-un bloc trebuie sa reziste unui trafic intensiv, usa de intrare in bloc fiind mai des actionata, de aceea se recomanda amortizoarele rezistente la actionari repetate intr-un interval scurt de timp.

La VonMag gasiti o gama diversificata de amortizoare, putand alege amortizorul potrivit in functie de caracteristicile usi, viteza de inchidere, forta de inchidere samd.

Ce parere ai despre acest ghid?

Alti utilizatori au citit si...