HomeBlogGhiduri › Alegerea HDD-ului in functie de perioada de stocare

Alegerea HDD-ului in functie de perioada de stocare

Un sistem de supraveghere are nevoie de un HDD (sau mai multe) pentru a stoca datele de la camerele de supraveghere. Acest Hard Disk se alege in functie de cate zile doriti sa aveti inregistrarile stocate pentru a fi vizionate ulterior, fapt influentat de rezolutie, compresie, numar de cadre, bitrate etc.

Pentru sistemele de supraveghere Dahua, se descarca aplicatia Disk Calculator: https://dahuawiki.com/images/Software/Dahua_Toolbox/Dahua_ToolBox_Eng_V1.02.1.T.20170314.zip

Dupa descarcarea si instalarea aplicatiei, se deschide aplicatia unde ne alegem numarul de camere, compresia, rezolutia, numarul de frame-uri, daca avem sau nu si inregistrare audio precum si bitrate-ul.

Exemplu: pentru o camera de 2MP compresie H.265 si inregistrare la 20 cadre pe secunda plus 2 camere de 4MP compresie H.265 cu inregistrare la 20 de cadre pe secunda daca se utilizeaza un HDD de 1TB si inregistrare continua vom avea peste 30 de zile de inregistrari.

Aplicatia Disk Calculator - Dahua

Pentru sistemele Hikvision se utilizeaza aplicatia Storage and Network Calculator care se poate descarca de la adresa urmatoare: http://oversea-download.hikvision.com//uploadfile/soft/tools/Storage%20and%20Network%20Calculator.exe

Se seteaza in mod asemanator aplicatiei de la Dahua:

Aplicatia Storage and Network Calculator - Hikvision

Recomandam utilizarea HDD-urilor dedicate pentru sistemele de supraveghere video, acestea fiind concepute sa functioneze 24/7 si sunt mult mai fiabile fata de HDD-urile utilizate in sistemele desktop.

Ce parere ai despre acest ghid?

Alti utilizatori au citit si...