HomeBlogStiri › HDCVI 4.0 include IoT (Internet of Things)

HDCVI 4.0 include IoT (Internet of Things)

Fiind un concept relativ nou pentru majoritatea oamenilor, IoT (Internet of Things) reuseste sa imbunatateasca viata de zi cu zi incepand de la sistemele de iluminare inteligente pana la sistemul de control acces fara cheie sau condusul automat.

Cu o tehnologie inteligenta de perceptie si recunoastere, este posibil schimbul direct de informatii intre lucruri, ceea ce inseamna ca IoT nu se bazeaza pe conectivitatea la internet, nici pe interventia omului pentru a functiona corect. In multe situatii, IoT face ca lucrurile sa raspunda mult mai fiabil si intr-un mod mai real decat sistemele de control de la distanta. IoT a patruns in toate aspectele vietii de astazi, schimband agricultura, energia, medicina, comertul, electronica si multe alte industrii.

HDCVI reprezinta o tehnologie brevetata de catre liderul mondial Dahua, fiind o tehnologie HD pe cablu coaxial care poate transmite simultan semnale audio, video, alimentare si control de date prin intermediul infrastructurii analogice deja existente. Transmisia de semnal audio si video prin tehnologia HDCVI este neafectata pe distante lungi si poate opera singura fara retea, ceea ce corespunde cu cerintele IoT: control in timp real, control local off-line, grad ridicat de securitate samd. Pe baza acestora, Dahua a propus "HDCVI-IoT", care a combinat existenta supravegherii video HDCVI cu IoT, constand intr-un sistem inteligent de monitorizare off-line si un sistem de control.

Una din tehnologiile de baza ale IoT consta in integrarea senzorilor si a transmitatoarelor pe fiecare dispozitiv, oferind inteligenta dispozitivului care poate "sa perceapa si sa judece". De exemplu, daca cineva intra intr-o zona cu grad ridicat de securitate, o camera conventionala poate reda doar inregistrarea video, in timp ce o camera Motion Eye din seria HDCVI-IoT, prin intermediul senzorului PIR, in colaborare cu senzorul de analiza video, poate filtra cu exactitate situatii in care un caine care se misca prin zona monitorizata si schimbarile de mediu, cum ar fi caderea frunzelor din copaci, declansand o alarma in timp real avand totodata acces la inregistrarea video pentru verificarea alarmei.

Tehnologia HDCVI-IoT functioneaza in patru etape:

  • "simte si transmite" informatii de la camera;
  • "calculeaza si controleaza" scenariul.

Pentru aplicatiile locale mici si mediile off-line, Dahua a dezvoltat seria LinCa, serie ce include camera de 2MP LC1220T-TH ce incorporeaza un senzor de temperatura si umiditate, camera LC1200SL-W cu wireless integrat, ambele incorporand un sistem intelgient de control si acces la Internet.

In multe cazuri, datele privind temperatura si umiditatea necesita atentie in timp real, cum ar fi depozitarea alimentelor, medicamentelor si a substantelor chimice. In aceste cazuri, avem nevoie de camere pentru a monitoriza cum sunt manipulate produsele si in acelasi timp trebuie sa mentinem temperatura si umiditatea spatiului de depozitare la un anumit nivel pentru a nu se produce pagube materiale. Camera LC1220T-TH rezolva aceasta problema, atunci cand temperatura si umiditatea depasesc un anumit prag prestabilit, va declansa o alarma si in acelasi timp va putea sa porneasca aerul conditionat, sistemul de iluminare si de pulverizare pentru a restabili functionarea in parametrii optimi. Se pot gestiona datele in timp real si se pot genera rapoarte de date pentru a evita eventualele pierderi de energie rezultate din utilizarea ineficienta a aparatelor de climatizare.

Nu doar alimentele si medicamentele necesita conditii speciale, relicvele din muzee necesita un mediu de stocare strict controlat, acestea fiind iremediabile daca mediul de depozitare se modifica. Prin folosirea HDCVI-IoT in locul vechiului sistem de supraveghere analogic, veti obtine o supraveghere 24/7 impreuna cu monitorizarea in timp real a mediului. Sistemul colecteaza si proceseaza datele de mediu esentiale, va transmite alarma si va porni aparatele de aer conditionat si alte sisteme in cazul in care temperatura si umiditatea prestabilite se modifica.

.

Intrucat cererea de sisteme de alarma inteligente este in crestere si datorita inovatiei continue a tehnologiei senzorilor wireless, exista senzori fara fir de fum, detector de scurgere a apei, senzori PIR etc. Prezinta mai multe avantaje printre care economisirea banilor dati pe cabluri, instalare mai usoara si o mai buna adapatare cu decorul interior. Camera inovatoare din seria HDCVI-IoT, LC1200SL-W are la baza o camera de 2MP, oferind accesul pana la 32 de echipamente wireless pe o distanta maxima de 100m – compatibila cu frecventele 433/868/915Mhz care sunt conforme cu protocolul Dahua Airfly. Detectorul va transmite semnalul catre camera, care va captura imaginile in mod corespunzator si va transmite prin cablu coaxial semnalul de alarma suprapus cu semnalul video catre un DVR, care la randul lui va afisa imaginile in timp real si va da semnalul de alarma. Acestea sunt stocate impreuna, fapt ce duce la gasirea mult mai rapida a inregistrarilor de catre utilizatori.

Tehnologia HDCVI 4.0 face trecerea de la un sistem analogic clasic la un sistem HD mai putin costisitor, necesitand doar inlocuirea echipamentelor, transmisia facandu-se tot prin acelasi cablu coaxial. Fiind o componenta cheie in HDCVI 4.0, HDCVI-IoT combina avantajele transmiterii coaxiale a semnalului video HD si IoT. Aceasta inovatie tehnologica produce un efect 1+1>2 integrand informatiile de sesizare, video si HDCVI-IoT pentru o supraveghere completa. Functioneaza ca un ochi, alarma si chiar un prim ajutor. O alta componenta cheie a HDCVI 4.0 o reprezinta HDCVI-AI care va poate alarma chiar inainte ca accidentul sa se intample prin analiza spontana a datelor si informatiilor video.

Tu ce parere ai?

Alti utilizatori au citit si...